33-ejų išeiti į pensiją, keliauti ir ilsėtis skamba tiesiog neįtikėtinai, tiesa? Tačiau Sapariai pajuokauja, kad jau spėjo priprasti prie tokio gyvenimo. Pora po keleto mėnesių Tailade neseniai grįžo į Tėvynę, kaip sakoma, pavasaroti. Įsigiję vienkiemį Šiaulių rajone, sutuoktiniai patikina negalintys nė pagalvoti apie gyvenimą miesto centre.

Bet iš ko jie gyvena?

„Mes turtingi, mes turime labai daug visko. Mes labai daug metų dirbome. Kokius aštuonis ar dešimt. Iš tikrųjų, kaip sako, reikia turėti tikslą gyvenime. Tai mūsų tikslas buvo sulaukus trisdešimties išeiti į pensiją. Ir mes nespėjome. Trejus metus uždelsėme. Bet dabar, būdami 33 metų, galima sakyti, oficialiai pensininkais esame“, laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakojo išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkę sutuoktiniai.

Bet taip laisvai Viktorija ir Tomas gyveno toli gražu ne visada. Nemažai metų jie gyveno pagal griežtą dienos rutiną, labai stengėsi kilti karjeros laiptais ir nėra čia ką slėpti, bandė kuo daugiau užsidirbti ir susitaupyti. Tomas ekonomikos magistras, o Viktorija kadaise buvo karininkė. Baigusi karo akademiją, ji lakstė po miškus, organizavo pratybas ir vadovavo būriui.

Sutuoktiniai patikina, kad jų gyvenimas pilnai aprūpintas ne tik dėl investicijų. Jie teigia turintys keletą nekilnojamo turto objektų, tačiau laisvai gyvena visų pirma dėl to, kad yra neprisirišę prie daiktų ir prabangos. „Mums reikia labai mažai pinigų, kad galėtume gyventi taip, kaip norime“, sako pašnekovai.

„Tailande už pusantro tūkstančio eurų dviese kukliai galima gyventi ant vandenyno, ant jūros kranto, valgyti pigų maistą paprastose valgyklėlėse, kavinukėse. Bet jeigu mes eisime į prašmatnias gražias kavines, restoranus, aš pažįstu žmonių, kurie dviese išleidžia ir 6 tūkstančius eurų.

Jie nieko specifinio nedaro. Tiesiog ką nori, tą perka, ir tai jau yra brangu“, sako Tomas.

Per aštuonerius santuokos metus Sapariai aplankė daugiau nei 60 šalių. O Lietuvoje pora apsisprendė apsigyventi ne šiaip užmiestyje, bet tikrame sename vienkiemyje.

Kvapą gniaužiančios keliautojų gyvenimo patirtys ir visas interviu vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)