„Tikrai labai sunku, aš kalbu su jais kiekvieną dieną. Sūnūs auga vieni, ir tu matai, kaip jie didėja. Aišku, aš pagal galimybes skraidau. Bet aš galvoju, kad aš čia daugiau galiu. Daugiau galiu duoti“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovas.

Neseniai Danielius du mėnesius praleido Ukrainoje kovodamas. Tiesa, jis šiek tiek dvejojo prieš priimdamas sprendimą išvykti į Ukrainą. Vien dėl to, kad turi išlaikyti ir pasirūpinti žmona ir trimis sūnumis.

„Nusprendžiau, aš važiuoju. O po to galvoju, palaukite, aš to nesuderinau su šeima. Parašiau ir sakau jau parašiau prašymą, kad važiuoju į Ukrainą. Na, aš gavau vieną sakinį iš žmonos: „Aš tavimi didžiuojuosi“. Man tai nunešė stogą.

Bet aš noriu, kad mano sūnūs augtų žinodami, jog yra išrinktieji. Ne todėl, kad jie yra, kaip ir visi žydai, gražūs, protingi, turtingi. O tam, kad būtų šviesa tautoms. Kitaip sakant, pavyzdys. Kad jie būtų bendruomenės gynėjai, o ta bendruomenė nebūtinai gali būti jų kaimas, kur jie gyvena“, sako laidos herojus.

Danielius patikina, kad niekas vaikystėje nepasakojo apie jo žydiškas šaknis. Tėvai išsiskyrė, kai jam tebuvo vieneri. Ir tik suaugęs, paragintas senelio, išvyko gyventi į Izraelį.

„Bet aš išvažiavau ir galvoju, kad tai yra geriausias mano sprendimas, nes tai mane dar labiau priartino prie tų dalykų, kurie man įdomūs“, sako D. Lupshitzas.

Šiandien Danielių galima vadinti ko gero žinomiausiu žydu Lietuvoje. Vien dėl to, kad jis savo kilmę pavertė, galima sakyti, savo išskirtinumu, kuriuo itin didžiuojasi.

„Aš žydiškumą paverčiau savo prekės ženklu. Bet, žinokite, aš iš tikrųjų taip gyvenu. Absoliučiai remiuosi savo kultūra“, patikina pašnekovas.

Lietuviai neretai klausia Danieliaus patarimo, kaip žydai auklėja savo vaikus. Ką daryti, kad mūsų atžalos užaugtų sėkmingos ir turtingos.

„Aš niekada nesakau, kad jie yra kažkokie netikėliai, nevykėliai. Absoliučiai visada giriu, jie yra geriausi. Visą laiką sakau, tu esi geriausias. Tau neišėjo kažkas, bet tu pabandyk dar, dar kartą. Nes tu geriausias. Ir jie bando. Jiems tik dėl to pavyksta.

Kodėl neva visi žydai yra turtingi ir sėkmingi? Aš galvoju, kad čia ne žydai, o tiesiog kiekvienas iš mūsų turėtų bandyti ir niekada nepasiduoti. Niekada nenuleisti rankų“, sako laidos pašnekovas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)