„Būna tokios treniruotės, kai tikrai pykina ir bloga, juoduoja akyse. Bet viskas yra daroma dėl rezultatų“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako moteris.

Maratonas šiuolaikinėje lengvojoje atletikoje ilgiausia bėgimo distancija, siekianti 42 km 195 metrus. Per mėnesį treniruodamasi Diana nubėga nuo 500 iki 900 kilometrų.

Diana neslepia dalyvavimas dviejuose Olimpinėse žaidynėse atidarė jai daug durų. Profesionalūs bėgikai, beje, pasak Dianos, iš sporto labai neblogai uždirba.

Kas sporte lemia gerus rezultatus? Kiek svarbi genetika? Diana patikina, kad ji išties nuo vaikystės buvo ištverminga. Bet, pavyzdžiui, yra labai netipinė ilgų distancijų bėgikė. 1,75 m. ūgio moteris sako, kad paprastai bėgikai būna visai neaukšti ir itin smulkūs, todėl ji išties išsiskiria iš kitų stovėdama prie starto linijos. Tačiau vis dėlto, ne fiziniai duomenys, o sunkus darbas ir griežta rutina padeda pasiekti rezutatų.

Visa Dianos rutina sukasi aplink sportą. Žiemas ji leidžia užsienyje, kur palankesnės sąlygos treniruotis. Dvi dukras auginanti moteris sako labai gerai žinanti, kas yra šeimos ilgesys. Kone kiekvienais metais ji savo atžalų nemato ištisus mėnesius.

„Praktiškai visos žiemos būna atskirai. Bet tiesiog pripranti prie to visko. Dukras prižiūri močiutės.

Bet išgirstu iš savo dukrų, kad aš didžiuojuosi tavimi, mamyte. Arba jos ateina pas mane į varžybas, žiūri ir kaip jos serga, man tai čia viską atperka. Jos puikiai supranta, ką aš darau, dėl ko aš darau. Jos žino tą mano režimą, mano savijautą, mano visas treniruotes. Tikrai nei vieno karto nebuvo priekaištų, kad tu, mamyte, mus palikai, tikrai ne. Dar labiau myli grįžus“, pasakoja sportininkė.

Prieš keletą metų Diana buvo priversta suprasti, koks vis dėlto trapus profesionalaus sportininko kelias. Kad ir kiek bedėtum pastangų, viena trauma ir netenki visko.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją