Garsaus architekto Gintauto Natkevičiaus projektuotuose namuose pilna veiksmo. Čia pat svetainėje vyksta Julijos sukurtų žvakių fotosesija. Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės meilės istorijai prisiminti sukurtos namų puošmenos atspausdintos 3D printeriu gretimame kambaryje.

Prieš ketverius metus Julija Janus uždarė visas savo parduotuves ir atleido 35 darbuotojus.

Laidoje „Kasdienybės herojai“ paklausta, ar ji buvo Lietuvos istorijoje geriausiai uždirbanti dizainerė, Julija atsako nė nemirktelėjusi: „Taip, taip, nes tai yra jau skaičiai. Kuris iš Lietuvos dizainerių per metus padarė pusantro milijono eurų apyvartą su savo kolekcijomis? Tokių nėra. Aš žinau, nėra ir dabar. Todėl labai keistas visiems buvo tas mano sprendimas imti ir viską uždaryti, išeiti. Kažkas šaukia apie bankrotą. Kažkas šaukia apie nepasisekusį verslą. Ne, ne, aš išėjau todėl, kad taip nusprendžiau ir labai laiku.“

Tarpdisciplinine menininke vadinama Julija parodo savo kurtus paveikslus. Patikina, juos, kainuojančius apie tūkstantį eurų, gali įpirkti dauguma lietuvių.

Ji patikina niekada nebuvusi alkana menininkė, kuri dėl kūrybos turėjo daug aukoti pavyzdžiui, atsisakyti patogios buities.

„Ne, man labai pasisekė todėl, kad savo idėjoms pavyksta pritraukti žmones, kurie nori investuoti į mano idėjas. Ir dėl to aš nesu vargšė menininkė, kuri graužia bato aulą tarp savo idėjų įgyvendinimo“, sako laidos herojė.

Ir tai yra akivaizdu, žvelgiant į erdvius ir itin stilingus Julijos namus. Šiandien dizainerė šypsosi, tačiau neketina slėpti, kad pastarieji keleri metai buvo itin sunkūs. Subyrėjo jos ir kino prodiuserio Stasio Baltakio šeima.

Julijos Janus drabužius itin pamėgo didesnio dydžio moterys, kurios teigia, kad tai vienintelė dizainerė Lietuvoje, kuriai rūpi ne tik lieknos it smilgos klientės, bet ir kitokių formų moterys.

Ir iš tikrųjų, dauguma Julijos drabužių judesių nevaržantys, tinkantys pačiam įvairiausiam laisvalaikiui. Gal dėl to dizainerė buvo neretai kritikuojama, neva nemėgsta moteriškos figūros, nes ją slepia po laisvais ir beformiais savo kuriamais drabužiais.

Ką ji mano apie tokią kritiką?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)