Menininkė ir performansų kūrėja kadaise buvo vadinama teatro režisieriaus Oskaro Koršunovo mūza, tačiau po skyrybų visų nuostabai išvyko į Londoną, palikusi meno pasaulį. O iš jo po trejų metų grįžo į gimtąjį Panevėžį viena auginti dukros. Dabar Monika jau gyvena Vilniuje ir pradeda dar vieną įdomų etapą.

Gal Monika norėjo pabėgti nuo savo buvusio draugo, labai ryškaus režisieriaus Oskaro šešėlio?

„Niekada, niekada nebijojau ir neįsižeidžiau, nesureikšminau tokio pasakymo, kad šešėlyje esu. Niekada nenorėjau pabėgti nuo Oskaro žinomumo. Nes aš niekada nesijaučiau Oskaro šešėlyje. Nesijaučiau, nes tiesiog man atrodo, kad kai žmogus žino, ką jis daro ir kai jis atsikelia kiekvieną dieną turėdamas savo asmeninį tikslą, tai jam nereikia kažkaip kvestionuoti tokių klausimų“, gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako menininkė.

O ar jos nepykdė tos visos apkalbos, kad jauna mergina nori pasišildyti žinomo vyro šlovės spinduliuose?

„Aišku, buvo visko per 6 metus. Visokių nuomonių, bet manęs tas nepykdė. Taip, aš pasitikėjau savimi. Aš nebuvau niekada išpuikusi, bet visada turėjau vidinį pasitikėjimą“, patikina laidos herojė.

Dabar viena augindama beveik trejų dukrelę Celestiną, Monika ir pati stebisi, kad, kaip ji sako, į savo gyvenimą pritraukia labai nestandartinius vyrus tuos, kurie galbūt neįsivaizduoja savęs su šeima ir vaikais.

„Tai labai laisvi žmonės. Ne savo kažkokiu elgesiu, bet tiesiog su tais žmonėmis niekada nebus rutinos. Ir pastovumo. Aš gal pati tokia esu ir mano pačios gyvenimas.

Man atrodo, aš labai normalus žmogus, o mano mama sako Monika, su tavim neįmanoma gyventi.

Gal tikrai aš pati niekada nebuvau tinkama šeimai, bet dabar jau turiu šeimą. Iš 2 žmonių, bet ją turiu“, sako pašnekovė.

Monika prisimena po trejų Londone praleistų metų jai buvo pradėję sektis moteris užmezgė kontaktus su vietos menininkais ir galerijomis. Ir tuo metu sužinojo, kad laukiasi. O dukrelės tėtis, keletą metų už ją vyresnis britas, dėl šios žinios neapsidžiaugė. Juk jie jau buvo nusprendę skirtis, kai ji sužinojo, kad laukiasi.

„Man nebuvo niekada sunku apsispręsti, ar pasilikti vaikelį. Tai yra pats geriausias sprendimas gyvenime, kurį aš priėmiau, ir aš visada žinojau, kad nieko nėra brangiau už gyvybę. Ir visiškai nesvarbu, kur tu esi, kokiomis sąlygomis tu gyveni, koks žmogus esi. Bet jeigu ateina pas tave gyvybė, tu jos negali nužudyti“, itin atvirai laidoje pasakoja M. Dirsytė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją