Net ir asmeninis gyvenimas klostosi taip pat, kaip ir daugeliui su pakilimais ir sunkesniais etapais. Tačiau savo skyrybas su verslininko Bronislovo Lubio anūku Adomu Žadeika, ji vadina ne gyvenimo nesėkme, o pamoka, kuri padėjo rasti naują save.

„Negyvenu bohemiško gyvenimo, naktimis nedirbu, o ilsiuosi“, gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Monika ir patikina, kad toli gražu ne mistinis įkvėpimas, o disciplina padeda rašytojams sukurti geras knygas.

Ar žinojote, kad tokie, atrodytų, tradiciniai menininkai, kaip knygų rašytojai ar paveikslų tapytojai, taip pat jau žengia į skaitmeninę erą? Ko gero, daugelis iš mūsų dar nieko nėra girdėjęs apie NFT kripto meną. Pasirodo, virtualioje erdvėje, aukcionuose, galima už bitkoinus nusipirkti knygos rankraštį. Kuris yra nepabaigtas, tad pirkėjas gali kurti toliau su žinomu rašytoju arba netgi pats tapti knygos herojumi.

Monika pirmoji rašytoja Lietuvoje, pardavusi savo knygos rankraštį skaitmeninėje erdvėje. Ji neslepia pasaulyje menininkai jau labai neblogai iš to užsidirba.

Monikai apmaudu, kad šiuolaikiniame pasaulyje net ir rašytojai yra priversti gyventi pagal tas pačias žinomumo taisykles. Tai reiškia, kad kuo žinomesnis esi ir kuo daugiau sekėjų turi socialiniuose tinkluose, tuo esi geresnis. „Deja, tačiau dabar net rašytojai yra taip vertinami“, sako Monika.

Neprisirišti prie vienos profesijos ir išbandyti tai, kas ateina į tavo gyvenimą tokia filosofija padėjo rašytojai praplėsti galimybių ribas, išbandyti save kitose srityse. Pavyzdžiui, imti ir parašyti ne vieną kino scenarijų. „Išėjusi iš profesinių rėmų aš gavau labai daug įdomių pasiūlymų“, sako Monika.

Šią žiemą Monika viešėjo Meksikoje. „Šioje šalyje pilna energetiškai stiprių vietų“, sako Monika. Ji keliavo susitikti su ten gyvenančia žinoma lietuve Jūrate Bitinaite. Retritas, joga, kvėpavimo ceremonija. Dabar tokį kelionių pobūdį imta vadinti dvasiniu turizmu. Tačiau Monika nemano, kad tame pavadinime galėtume įžvelgti kažkokią neigiamą potekstę. „Iš tokių kelionių žmonės parsiveža nemažai gilių patirčių. Ir į jas važiuoja toli gražu ne tik gyvenimu nusivylę žmonės“, sako pašnekovė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)