Apie savo koleges, žinomas aktores Ingeborgą Dapkūnaitę bei Tatjaną Liutajevą, kurios kadaise išvyko iš Lietuvos į Rusiją, Nijolė sako tiesiai šviesiai: „Neduok Dieve, būti jų vietoje. Aš nepalinkėčiau piktam priešui. Yra šiukšlės.

Ar suprantate, kuo puiki šita padėtis? Nes aišku, kas yra kas.

Jos ne nieko vertos, tai daug baisiau negu nieko vertos. Nieko vertas yra, pavyzdžiui, saldainio popieriukas, jeigu tu jį išmeti ne į tą konteinerį, kur popieriams. O čia yra baisiau, čia yra moralinis nusikaltimas.

Yra akimirkos, kai visai nesvarbu, kuriai tu sferai priklausai. Ar tu sportininkas, ar tu menininkas. O ypač menininkas, tu veiki žmonių sielas. Tai yra tiesiog tavo pilietinė atsakomybė. Mes esame skuzdėlynas ir kiekviena skruzdėlė turi atlikti savo funkciją atėjus tam tikrai minutei“.

Nijolė patikina, kad dėl tokių žodžių apie žinomus žmones neverta jos laikyti drąsia. Priešingai Nijolė patikina esanti sau labai kritiška. Raudonplaukė, gimusi nesantuokoje ir niekada nepažinusi savo tėvo, Nijolė sako esanti savybių ir aplinkybių rinkinys, kurio nepalinkėtumei niekam. Bet galbūt tai ir suformavo stiprų joscharakterį?

„Dabar egzistuoja kompetencijos ir nuomonės sulyginimas. Nors ne visų nuomonė yra vertinga“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Nijolė.

Kovo 11-ąją Rusijoje iškilo informacinė geležinė uždanga. „Manęs visai nestebina, kad, prasidėjus karui Ukrainoje, mes taip susivienijome, man tik apmaudu, jog prireikė karo, kad mes visi nusimestume kaukes ir pradėtume daiktus vaidinti tikrais vardais“, sako Nijolė.

Nijolė itin jauna tapo viena garsiausių Lietuvos kino aktorių. Koks paradoksas buvo laikas, kai ko gero pusė Lietuvos moterų norėjo būti panašios į Nijolę, o ji šiandien prisipažįsta visą gyvenimą jautųsis niekuo. Beverčiu žmogumi, kurio nėra už ką mylėti.

Kodėl ji taip galvojo?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės