Rusijai užpuolus Ukrainą, Stano su siaubu stebi tai, kas vyksta visai netoli mūsų. Rusijoje gimęs ir vaikystėje augęs Stano šiandien pasakoja, kodėl jo ten likę draugai pasaulį mato visai kitaip.

Stano į Lietuvą atvyko vienuolikos, apsigyveno internate vienui vienas, ir tik kartą per savaitę turėjo galimybę paskambinti mamai. Dainininkas neslepia ilgus metus pykęs ant mamos, kad jo neaugino. Tačiau savo prieš porą metų išleistoje knygoje jis dalijasi įspūdžiais apie kelionę į gimtinę, pas sunkiai vėžiu sergančią mamą, praleisti paskutinių dienų kartu su ja. Rusės ir lietuvio šeimoje gimęs vyras su liūdesiu žvelgia į savo gimtinės žmones.

Stano močiutė buvo ištremta į Sibirą. Be galimybės grįžti, nes buvo politinė kalinė. Ten užaugo jo tėvas. O vieną vasarą per atostogas Sočyje sutiko Stanislavo mamą.

„Taip ir gimiau, tai puikiai žinau, kas yra Sočis, kas yra Rusija ir kuo jie dabar gyvena. Tarkime, oro uoste buvau prieš trejus metus. Sustabdė mane, krato kažką. Sakau ko norėjote? Sako: Narkotikų ieškojome. O kodėl ieškojote? Nes neįdegęs. Supranti, ar dėl to, kad lietuviai, ar dar dėl kažko, tai yra visiška saugumo tarnybų kontrolė. Visur. Todėl ten tokia svajonių profesija yra arba policininkas, arba saugumietis.

Kitas dalykas, kurio mes negalime nesuvokti europiečiai, kad apie 20 procentų rusų iš 146 milijonų buvo užsienyje.

Tik tokia maža dalis visuomenės iš viso suvokia, kas yra vakarietiškas gyvenimas. Kas yra kitoks gyvenimas. Jie yra zombuoti, ten tiesiog yra 80 procentų zombių, kurie gyvena visiškai kitokioje realybėje.

Arba Sočyje vyko olimpiada. Sočio mieste, būtent mano gimtajame mieste, kuriai valstybė išleido daugiausiai pinigų per visą istoriją. Aš nežinau, kiek tų milijardų, bet begalybė, milijardai išleisti infrastruktūrai: keliai, perėjos, neįgaliųjų liftai. Praėjo 5 metai ar 6, kai aš ten buvau, niekas neveikia, niekas. Stovi tie visi neįgaliųjų liftai uždengti, niekas nevažiuoja, visokie terminalai didžiuliai, kur specialiai stotys pastatytos traukinių, autobusų, uždaryta viskas“, sako Stano.

Dainininkas apie karą ignoruojančias mūsų socialinių tinklų žvaigždes, Juozą Statkevičių ir Egidijų Dragūną: „Tiesiog egoistas, didžiulis egoistas, pripratęs labai patogiai fainiai. Nubausti reikia visos visuomenės prasme.“

Kodėl Rusijos mieste Sočyje gimęs dainininkas su siaubu stebi ten likusių draugų gyvenimą?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės