Gabrielė nedepiliuoja kūno plaukelių, nedaro jokių moteriškų procedūrų, dėvi laisvus drabužius. Atrodytų, kas gi čia tokio? Tačiau laidos pašnekovė teigia, kad sąmoningas apsisprendimas neatitikti visuomenėje įprastų moteriškos moters standartų sukelia didžiulę aplinkinių neapykantą. „Vaikai mokykloje manęs klausia, kodėl aš su ūsiukais. Moterų tualete turiu aiškintis, kad tikrai turiu teisę čia būti, o institucijoje rodyti dokumentą, kad nesu vyras“, laidoje „Kasdienybės herojai“ prisipažįsta ji.

Gabrielei gaila moterų, kurios valandų valandas praleidžia tobulindamos savo išvaizdą. Manikiūrai, pedikiūrai, soliariumai, kasdienis makiažas Gabrielei to visiškai nereikia. „Pasirinkau į save nežiūrėti vyrų akimis, dėl to man lengviau“, sako jauna moteris.

Gabrielė patikina paauglystėje bandžiusi visais įmanomais būdais pritapti ir atitikti visus moterims keliamus reikalavimus kaip turi elgtis ir atrodyti sėkminga mergina. Tačiau požiūris pradėjo keistis pagal mainų programą išvykus studijuoti į Italiją. Gabrielė suprato, kad ne visur moterys deda tiek daug pastangų, kaip lietuvės.

Gabrielė studijavo psichologiją, baigė kūno kultūros pedagogiką, ir jau ne vienerius metus dirba su jaunimu. Ji sulaukia dėl savo išvaizdos pastabų net ir iš mažiausių savo ugdytinių, tačiau patikina niekada dėl jų nesutrinkanti.

„Aš prižiūrėjau priešmokyklinukus. Tai čia maždaug 5-6 metų vaikai. Mes buvome lauke, aš buvau be kaukės, kažkas manęs tiesiog paklausė: o tu berniukas ar mergaitė? Ir aš sakau: mergaitė. Sako: bet tu turi ūsiukus. Nu taip, sakau. Mergaitės turi ūsiukus kai kurios. Sako: ne, neturi, mano mama neturi. Sakau, nu gal ir neturi, bet visos moterys tikriausiai turi, tik slepia. Tai yra depiliacija, yra balinimas. Aš pati balindavau savo ilgą laiką, nes labai gėdydavausi. Visur matai viską nubalintą, nudegintą, nukirptą, nudepiliuotą. Ir tu galvoji, kad tai yra standartas, kad į tai reikia lygiuotis“, sako pašnekovė.

„Man labai patiko komentarai apie tai, kad aš tingiu, kad taip nehigieniška, kaip čia apsileidus tokia.

Visiškai neįsižeidžiau, nes žinau, kad tai yra tiesiog netiesa, ir aš esu higieniškas žmogus. Tai tiesiog iš piršto laužtas įsivaizdavimas, kai papildomas dėmesys savo išvaizdai siejamas su higiena“, sako jauna moteris.

„Pažiūrėkime į moters paveikslą bet kokiame medijos puslapyje. Pažiūrėkite, kaip tos moterys atrodo ir kokią žinutę jos ten siunčia. Kokią? Seksualizuotą žinutę siunčia“, sako pašnekovė.

Ką ji mano apie garsųjį Editos Mildažytės ir Beatos Tiškevič interviu?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)