Tiesa, su verslininke derinti interviu teko minučių tikslumu 5 vaikų mama, mokslų daktarė, ISM vadybos ir ekonomikos universiteto dėstytoja patikina, kad jos kasdienybę gelbėja tik kruopštus grafikas.

„Iš tikrųjų, aš pradėjau karjerą labai jauna. Man buvo 23 metai, kai aš tapau didelės korporacijos viešųjų ryšių koordinatore. Tai tikrai būdavo tokių kuriozų, kai, pavyzdžiui, atvyksti į priėmimą pas merą ir sekretorė, girdžiu, sako merui telefonu: atvyko kažkokia mergaitė, laukiame atstovo iš Philip Morris“, laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja verslininkė.

Santuokoje su pirmuoju vyru daugiau nei dvidešimt metų pragyvenusi Alisa patikina, kad meilės reikalai dėl darbų gausos tikrai nenukenčia. Moteris ir dabar turi gyvenimo partnerį.

Tačiau ar vyrai nebijo pasiturinčių ir sėkmingų moterų?

„Tiesiog turbūt yra įvairių vyrų. Gal vieni ir gali bijoti. Šiaip mano patirtis yra gera. Man atrodo svarbu, koks mūsų pačių santykis su jais. Aš tikrai nesielgiu kaip nors arogantiškai ar žeminančiai. Ir tikrai nerodau, štai kas aš esu. Aš net labai nemėgstu tokių žmonių. Tokie gali būti ir vyrai, ir moterys. Aš manau, kad mes patys kuriame santykį“, sako A. Miniotaitė.

„Aš turiu daug puikių, talentingų, nuostabių draugių, kurios tiesiog susikoncentravusios į buitį, augina vaikus, rūpinasi savimi, galbūt skaito knygas, eina į kiną, susitinka su draugėmis, veža vyro rūbus į valyklą. Bet jos tai daro absoliučiai savo noru. Tai yra komfortas. O vadovo pareigose yra daugybė atsakomybės, nemigos naktys. Tai yra nuolatinė pareiga. Tai ne visada saldu“, neabejoja laidos viešnia.

45-erių Alisos įmonė veikia ne tik Lietuvoje, tačiau ir Latvijoje bei Estijoje, todėl komandiruotės ir nebuvimas namuose jos vaikams jau įprasta rutina. „Tačiau jei matau, kad nebūsiu tris dienas namuose, visada susiplanuoju turiningą savaitgalį su vaikais, kad kompensuočiau laiką, kai jie nematė mamos", sako pašnekovė.

„Itin palankus laikas moterims keisti karjeros kryptį motinystės atostogos, kai metus ar dvejus gaunate pajamų ir turite šiek tiek laiko“, įsitikinusi Alisa, kuri išėjo iš didelės korporacijos ir sukūrė nuosavą verslą laukdamasi trečio vaiko. O laukdamasi ketvirtojo Norvegijoje rašė daktaro disertaciją.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)