Pirmuosius pinigus Benediktas uždirbo įkūręs pažinčių portalą. Vėliau įkūrė vitaminų ir maisto papildų verslą bei pradėjo investuoti į kitus lietuviškus technologijų verslus.

Benediktas patikina, kad iš namų senamiestyje vis dažniau keliauja į savo sodybą netoli Ignalinos naktinis miesto gyvenimas ir šurmulys ne jam. Nors verslininkas galėtų sau leisti vakarienei gerą jautienos kepsnį su vynu, Benediktas patikina tai ne jam. Prieš penkerius metus Benediktas kardinaliai pakeitė savo gyvenimo būdą.

„Juodi drabužiai tapo tarsi mano protesto forma prieš vartojimą, prieš tą norą visą laiką kažkaip spindėti vis kita spalva kiekvieną dieną“, sako Benediktas.

Keičiant gyvenimo būdą, daiktų sumažėjo ne tik Benedikto drabužinėje, bet ir namuose. „Viskas, ką matote aplink, yra nuolatos naudojama ir reikalinga“, sako vyras.

Benediktas patikina besilaikantis griežtos dienos rutinos. Telefoną išjungia dar iš vakaro, o rytą skiria kavai ir ramiam minčių susidėliojimui. Tuomet medituoja, valgo sveikus pusryčius, o po jų įsijungia telefoną ir sulaukia krūvos skambučių. „Bet po tokio ryto aš jau esu pasiruošęs atlaikyti ir labai darbingą dieną. Aš jau esu pasirengęs būti nebe futbolo kamuolys, bet jau futbolininkas.“, sako pašnekovas.

Būtent mokykloje patirtos patyčios, kai jis nedidelio ūgio paauglys svėrė kone 100 kilogramų, pastūmėjo Benediktą kelti sau ir jų siekti, net jei būna labai sunku. Taip ir formuojasi užsispyrimas, valia ir žmogaus charakteris neabejoja laidos „Kasdienybės herojai“ pašnekovas.

Vėliau Benediktas per pusmetį numetė 30 kilogramų, intensyviai sportuoja iki šiol ir nuo to laiko antsvorio niekada nebeturėjo.

Priimdamas žmones į darbą, Benediktas mažai kreipia dėmesį į profesinius gebėjimus. „Svarbiausia, kad žmogus turėtų stuburą, ar jis žino, kad jam pasiseks, žmogus turi žinoti kur jis eina, nes idėjos gali keisti, todėl man svarbu ar žmogus turi pakankamai parako nuversti kalnus, norėdamas įgyvendinti savo tikslus“, sako Benediktas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)