Ir tai atlikėjai vadina natūralia savo gyvenimo pasekme: „Esame šeimos vyrai, auginame mažus vaikus, negyvename viešo gyvenimo, neiname į vakarėlius, o skandalai prie mūsų išvis nelimpa“.

35-erių Haroldas ir 32-ejų Tomas kadaise išgarsėjo televizijos realybės šou. O dabar jie grupėje „Pikaso“ dainuoja jau dvylika metų. Vyrai ne tik intensyviai koncertuoja visoje Lietuvoje, tačiau yra ir populiarūs renginių vedėjai. Tačiau svarbiausiu savo gyvenimo darbu abu vadina tėvystę Haroldas augina penkerių ir septynerių metų berniukus, o Tomas turi ketverių sūnų ir beveik metukų dukrelę.

Tomas su Haroldu akimirką tapusavy pasiginčyja ar patriarchalinis šeimos modelis, kur vyras uždirba pinigus, o žmona daugiau rūpinasi namais ir buitimi, dar apskritai egzistuoja? „Mes esame kardinaliai kitokie vyrai, kuriems norisi patiems auginti vaikus ir nestabdyti žmonų siekti savo tikslų“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovai ir priduria vyrai, kurie aktyviai nedalyvauja vaikų auginime ir apskritai šeimos gyvenime, labai daug praranda.

„Vyrai, kurie gyveno pagal tą modelį, greičiausiai jau visi yra išnykę. sako Tomas. Bet jei kalbėsime apie mus, pavyzdžiui, aš irgi sudedu indus į indaplovę, juos galiu išimti, moku nuprausti dukrą, pakeisti sauskelnes, sutvarkyti. Galiu ir pašveisti vonią, pavalyti namus. Tai yra visiškai normalu. Taip pat – ir maisto gaminimas.

Aišku, galbūt žmona kiek didesnį procentą to atlieka, nes aš mažiau būnu namuose. Bet man yra normalu pačiam sudėti drabužius į skalbimo mašiną, aš skiriu, kurie yra balti ir spalvoti, ką galima dėti kartu, o ko negalima. Koks rūbas naujas, kuris gali nudažyti, ir kuris ne. Aš skiriu tokius dalykus ir labai tuo džiaugiuosi.

Pas mus nėra buvę taip, kad aš, aš grįžęs namo, sėsčiau prie televizoriaus, nes turėjau sunkią darbo dieną, ir man visiškai niekas neįdomu“.

Jie nėra tie tėčiai, kurie grįžę po sunkios darbo dienos tik paglosto vaikams galvas, o yra gerokai įsitraukę į vaikų auginimą. Vyrai patikina niekada savo žmonų nespaudę grįžti į darbus, tačiau niekada nebuvę iš tų, kurie norėtų namų šeimininkių.

Nepaisant to, kad per pandemiją scenos žmonių pajamos itin sumažėjo, o ateitis ir galimybės užsidirbti tapo visiškai miglotos, grupės „Pikaso“ nariai neabejoja kad ir koks sunkus jiems būtų šis laikas, jų žmonoms vis tiek sunkiau.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)