Tiesa, kad eteryje, kaip daug kas įsivaizduoja, turi būti ne tik charizmatiškas ir gražus, tačiau moraliniai aspektai taip pat labai svarbūs?

„Taip, absoliučiai taip. Kaip mano atveju, būnant televizijos ekrane 25 metus, tai aišku, kad tu esi viešas asmuo ir aišku, kad tau yra visai kiti reikalavimai.

Tiesą sakant, man atrodo, čia toks grynas nesusipratimas su Mildažyte. Čia kažkokia absoliuti praeities šmėkla. Aš nesutinku žmonių jau daugybę metų Lietuvoje, kurie išgėrę leistų sau vairuoti. Laikai pasikeitė. Žmonės labai aiškiai atskiria vairą nuo alkoholio, bent jau mano aplinkoje.

Mane nustebino, nes aš galvojau, kad tai jau yra toli užmarštyje. Nors aišku, JAV statistika sako, kad žmogus, vairuodamas išgėręs, vidutiniškai vairuoja apie devyniasdešimtą kartą išgėręs, kai jis būna sustabdomas. Tai gal, duok Dieve, tai buvo vienas vienintelis atvejis, bet paprastai statistika sako, kad jeigu žmonės yra sulaikomi vairuojantys išgėrę, jie tai daro reguliariai“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Edmundas Jakilaitis.

Tačiau ar teisinga žinomą eterio žmogų ne tik teisiškai nubausti, bet ir viešai moralizuoti bei kalti prie kryžiaus?

„Jeigu tu esi viešas asmuo, savo iniciatyvomis telki finansinę paramą iš visuomenės, kitaip tariant, savo socialinį-visuomeninį statusą tu realizuoji ne tik vesdamas laidas, bet tu telki žmones, skatini juos aukoti, kuri kažkokias bendruomenes, kitaip tariant net naudoji savo statusą visuomenės labui ir pažeidžiamų grupių labui. Tai tavo socialinis, visuomeninis statusas yra tavo didelis turtas, didelė veiklos dalis.

Po tokio įvykio, jeigu kažkas pasakytų, kad tas žmogus negalėtų daugiau rinkti labdaros, vesti kažkokių labdaringų renginių, tai ar kas nors galėtų tam žmogui paprieštarauti, kuris taip sakytų? Ne, nes turbūt, kad logiška. Nereikia vien būti politiku ar kažkokiu kitokiu valstybės tarnautoju, kad tu sau taikytum tokius moralės standartus“, laidoje sako pašnekovas.

Kaip pats Edmundas jaučiasi su artimaisiais sėdėdamas restorane, kai jį varsto aplinkinių žvilgsniai? Kaip gyvena pasitraukęs iš politinių aktualijų žurnalistikos? Ir kaip stiprina savo santuoką?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (424)