Prieš ketverius metus Gintaras atsivežė 26-erių Irene iš Senegalo į mūsų šalį.

Lietuva neturi jokių diplomatinių ryšių su Senegalu, todėl Gintaras sako, kad jam reikėjo nueiti kryžiaus kelius ir sumokėti krūvą pinigų, kol jo idėja pavyko.

„Kai aš atvažiavau į Senegalą pirmą sykį su ja susitikti, aš labai nervinausi. Bet įsivaizduojate, ką aš gavau? Aš, senelis, patyriau tokių emocijų. Aš numečiau 10 kilogramų, kad būčiau panašesnis į žmogų. Nusipirkau drabužių, į kuriuos aš visai nekreipiu dėmesio, kad neišgąsdinčiau žmogaus. Ir man buvo labai baisu, koks mano paties įspūdis bus. Nes ji man siuntė visokias nuotraukas, tai aš maniau, kad čia 24 skirtingos moterys.

Antras dalykas, buvo labai svarbu, kaip ji sureaguos mane pamačius, ar ji nusipurtys, ar ne. Ir tada mes neturėjome bendros kalbos, aš kalbėjau per vertėją, aš pasisamdžiau visus protingiausius žmones į savo komandą, vietinį filosofą, kuris man vertė jų supratimą į europietišką.

Aš jai pasakiau, ko aš noriu, mes atvirai pasikalbėjome. Sakau, man reikia vaiko. Aišku, aš turėjau mintį, kad jeigu aš turėsiu vaiką, tai gal ir motina mane mylės. Vaikas tai bendras. Turėjau nedidelę viltį, bet aš norėjau jaunos žmonos. O tai kas jos nenori? Suprantate, turėjau viltį, bet aš suprantu, kas gali senelį mylėti?

Kai mes pradėjome derinti savo supratimus, įvyko nelaimė. Ketvirtą dieną aš ją įsimylėjau. Ir viskas, mano projektas sugriuvo. Ir aš jau noriu tik šitos, kad tik ji būtų mano vaiko motina. Rankos pradėjo drebėti.

Man mano žmona yra gražuolė. Aš koviausi dėl jos, aš koviausi labai sunkiai, aš manau, kad nėra kito žmogaus, kuris galėtų padaryti tai, ką aš padariau, kol ją čia atsigabenau“, laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja pašnekovas.

Senegalą, milijoninę šalį, Gintaras praminė žiurkynu. „Kiek tų milijonų ten gyvena, niekas nežino. Ten yra tikras skurdas“, sako lietuvis.

Galiausiai Gintaras iškėlė vestuves Alytuje ir vedė Irene.

Dabar Gintaras savo energiją ir jėgas skiria pasiruošimui istoriniam skrydžiui 2023-aisiais jis ketina senutėliu lėktuvu „Belanka“ pakartoti Dariaus ir Girėno kelionę į Tėvynę. Kone milijoną jau atsiėjo šis lėktuvas, tačiau dar teks nemažai investuoti, kad lėktuvas taptų techniškai tvarkingu ir nors kiek sumažintų kelionės riziką.

Kodėl Irene sutiko tekėti už Gintaro ir kaip klojasi jų šeimyninis gyvenimas?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (306)