Vos tik Linas Londone rado būstą ir įsikūrė, pas jį kartu gyventi atvyko jauniausiasis sūnus, kuris mokslus tęsia tarptautinėje mokykloje. „Taip išėjo, kad žmona kol kas Lietuvoje“, sako Linas. Kiti du jo suaugę sūnūs jau sukūrė savo šeimas.

Šiandien Linas galėtų vadintis vienu iš nedaugelio itin puikią karjerą padariusiu policijos pareigūnu Lietuvoje. Kadaise jis buvo eilinis pareigūnas iš Ignalinos, tačiau per 26 tarnybos metus pasiekė visko, ko norėjo. Šiandien jis sako atvirai kaina už tokią karjerą buvo itin didelė. Linas praktiškai nematė, kaip auga trys jo sūnūs, o didžiąją dalį laiko gyveno atskirai nuo šeimos.

„Neseniai kalbėjau su viduriniu savo vaiku, sakau dabar mes atskirai gyvename, nesusitinkame, nesimatome, tik per vaizdo skambutį pasijungiame. Jis sako: „Nieko tokio, tu niekada namie nebuvai". Aš namie iš tikrųjų būdavau labai mažai. Būdavo, kad išvažiuoji savaitei. Dirbau Utenoje, Kaune, o kai dirbau Vilniuje, namuose gal porą naktų per mėnesį nakvojau.

Tiesiog yra darbas, tu jį darai. Žmona žiūrėjo vaikus ir auklėjo, aš tikrai dėmesio skyriau mažai. Būdavo visko, pasibardavome, pasipykdavome.

Kai kiti kalba, kad gimus vaikui, dalyvavo gimdyme, padėjo, tai, tarkime, kai gimė mano vidurinis sūnus, aš buvau už keliasdešimt kilometrų darbe. Mes kraustėmės kokius 4 kartus, kol nusprendėme, kad neverta paskui mane judėti, nes tai kainuoja per daug laiko ir nervų“, – sakė laidos herojus.

„Bet vis dėlto, mano santykiai su sūnumis yra fantastiški“, – sako Linas. Pernavų atžalos tėvų pėdomis nepasekė. Vyriausias Lino sūnus baigė aeronautikos studijas, o vidurinysis studijuoja tarptautinį verslą.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)