Jei šiandien sostinėje sutiktumėte Vaidą, ji atrodytų kaip nerūpestinga mergaičiukė – sportiniai bateliai, vasariška apranga, o veide – bent dešimtmečiu mažiau nei pase. Vaida yra puikus pavyzdys, kad po keturiasdešimties galima kardinaliai pakeisti savo gyvenimą ir nepasigailėti.

Vaida jogos pamokoje apsilankė atsitiktinai. Vieną, tuomet antrą sykį. Jai patiko po užsiėmimų aplankantis lengvumo jausmas. Kol galiausiai tapo diplomuota jogos meistre. Vaida buvo įsitikinusi – jogos labiausiai reikia tokiems, kaip ji – skubantiems, užimtiems, visą dieną biure praleidžiantiems ir karjeros siekiantiems žmonėms. Todėl ji nusprendė jogos užsiėmimus surengti anksti ryte, bundant miestui. Ir būtinai – pačiame miesto centre.

Vaidai puikiai sekėsi. Biuruose dirbančių žmonių, kurie norėjo pradėti dieną nuo jogos, buvo išties daugybė. Kol galiausiai ji turėjo apsispręsti – ir neilgai pamąsčiusi, pardavė su partnere turėtą įmonę.

Vaida neslepia – jai teko peržengti ne vieną psichologinį barjerą. Atrodė, apmaudu po tiek metų sėkmingos karjeros tarptautinėje kompanijoje ir nuosavame versle viską mesti. Kaip ji pati juokauja, teko pakabinti gražų kostiumėlį į spintą ir kone visą dieną vaikščioti su treningais.

„Jau kai verslą savo turėjau, juokiausi prisimindama, kodėl aš, dirbdama samdoma darbuotoja, plėšiausi iki negalėjimo, dirbdavau iki pirmos nakties? Aš net besilaukdama kūdikio, jau net kompiuterio klaviatūros nebepasiekdama per savo pilvą, dirbdavau iki nakties. Nes kažkam reikėjo kažką įrodyti, kad aš galiu, kad aš padarysiu. Ir atrodė – reikia. Bet gal visi pereina šiuos etapus“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako 46 metų moteris.

Vaidos mityba gali išgąsdinti ne vieną, mėgstantį sočiai ir skaniai pavalgyti. Tačiau ji neabejoja, kad sveikas maistas – taip pat neatsiejama jaunystės ir geros sveikatos dalis.

Vaisiai, daržovės, sėklos ir riešutai – tai kone viskas, ką Vaida valgo. Pusryčiams Vaida dažniausiai renkasi žalius kokteilius iš vaisių ir daržovių. „Iki dvyliktos dienos nevalgykite nieko sunkaus, nes mūsų organizmas valosi ir nereikia jo apsunkinti“, – sako jogos trenerė.

Atrodytų, renkantis tiek mažai produktų, telieka valgyti tik savo namų virtuvėje, tačiau atėjusi į restoraną Vaida tiesiog paprašo virtuvės šefo iš visų turimų žalių daržovių pagaminti jai salotas – to moteriai pakanka pasisotinti.

„Joga ir žaliavalgystė – viskas, ko reikia išsaugoti jaunystei. Plastinių operacijų ir brangių kremų man tikrai nereikia“, – sako Vaida.

Nors Vaidos pajamos išties sumažėjo, ji patikina neturėjusi atsisakyti nei kelionių, nei smagaus gyvenimo. Du sūnus auginanti moteris palaikymo sulaukė ir šeimoje – ypač iš vyro, žinomo kino režisieriaus Donato Ulvydo.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)