Virgis sako esantis toli gražu ne dovanėlė savo žmonai: nei lengvo charakterio žmogus, nei pavyzdingas, namus ir buitį prižiūrintis vyras. O ir kūrybinis kelias nebuvo it per sviestą, nors daug kam taip ir galėjo atrodyti. Ką jau kalbėti apie daug metų lydinčius kompleksus dėl svorio.

„Aš labai džiaugiuosi, kad į pasaulio scenas atėjo storuliai, čia aš nuo savęs sakau. Jūs nepatikėsite, kokį didelį dalyką padarė Adelė, kiek daug jaunų merginų talentingų paskatino dainuoti. Yra ir pakankamai žmonių, kurie kitokie yra, bet jie turi vidinę labai didelę jėgą, sprogstamą. Gal žmogus, kuris turi nepakankamai dėkingą išvaizdą, jam kaip tik aštresnis yra tas kūrybinis nervas viduje“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako žinomas vyras.

„Mane labai užgrūdino tai, kad nebuvau standartinis gražuolis scenoje“, – sako Lietuvos kantri muzikos tėvu vadinamas muzikantas. Tiesa, su amžiumi kompleksai mažėja, bet Virgis negali drąsiai pasakyti, kad jų nebeturi.

Virgis Stakėnas su žmona Ramute

Muzikanto kelią Virgis patikina turėjęs išsikovoti. Jo tėvai – žinomi Lietuvos medikai, kategoriškai tam priešinosi ir Virgį matė tik medicinoje.

Kantri muzika padėjo Virgiui išpopuliarėti ir gerai užsidirbti, nors jis patikina dėl jos dainuojamosios poezijos atstovų būdavo pašiepiamas, neva tai – pataikavimas publikai ir netgi prastas skonis.

„Dėl to duobės. Taip, ji buvo. Aš sunkiai labai pergyvenau, bet aš iš jos išlipau, aš save labai mobilizavau. Vienintelis dalykas, kuo aš galiu pasigirti, kad aš turiu stuburą, aš turiu pilvą, aš turiu skrybėlę, dar savo liniją, aš jos laikausi visą laiką, aš jos nekeičiu. Ir man pavyko tai, kad aš buvau ištikimas sau.

Virgis Stakėnas

Buvo labai sunku, kai viskas yra ir paskui tavęs nėra. Ir tu matai, kad žmonės, kurie panašaus ar giminingo lygio, bet jie turi daug daugiau. Atsirado nauja karta, kurie dirbo su vadybininkais. Aš visą gyvenimą buvau vienas. Ne dėl to, kad honoraras geriausiai dalinasi iš vieno. Dėl to labai sunku pačiam, nes tu negali skambinti ir siūlyti pats save. Tu negali derėtis“, – sako žinomas vyras.

Kalbėdamas apie keturiasdešimt metų trunkančią santuoką su penkeriais metais jaunesne Ramute, Virgis sako iki šiol besimokantis truputį patylėti ir nespręsti problemų ant karštųjų. „Ne veltui sakoma, kad rytas už vakarą protingesnis“, – sako dainininkas.

Virgis Stakėnas

„Nesu senas bambeklis, kuris mano, kad šiuolaikiniai jauni artistai mažiau talentingi. Tik aš jų vietoj pernelyg neidealizuočiau greitos šlovės“, – sako Virgis.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ - tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę - interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)