„Tai amerikietiška svajonė nori pinigų, nori šlovės, nori laimės, turi atsisakyti labai daug ko. Realiai, visko. Tu tiktai dirbi, valgai ir miegi. Jokių draugų, santykių ir asmeninio gyvenimo“, laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja Vašingtone didžiulės sėkmės sulaukęs lietuvis.

Dešimt tūkstančių eurų už fotosesiją. Ir norinčiųjų eilė dvejiems metams į priekį. Yra jaunųjų, kurie net paskolas ima, kad įpirktų Manto paslaugas. Šiandien Mantas, būdamas itin graibstomu Vašingtono vestuvių fotografu, po šešiolikos metų gyvenimo Amerikoje, visai neseniai grįžo į Lietuvą.

Galimybė gyventi ir dirbti Amerikoje buvo didžiausia Manto tėvų gyvenimo svajonė. Kuriai prieš šešiolika metų buvo lemta išsipildyti šeima laimėjo žalią kortą. Nieko nelaukdami, susikrovė daiktus ir iškeliavo už Atlanto ieškoti geresnio gyvenimo.

Manto šeima išvyko už Atlanto nepaisydami fakto, kad svetimoje šalyje neturi nė vieno pažįstamo. „Kažkas iš lietuvių pasakė, kad vyrams perkraustymo kompanijoje yra darbo Vašingtone, tai ten ir patraukiau“, prisimena Mantas ir neslepia gyvenime svetimoje šalyje pradėjęs taip, kaip ir dauguma lietuvių nuo sunkaus fizinio darbo.

Nors jis net anglų kalbos praktiškai nemokėjo.

„Kiekvienais metais aš planavau grįžti. O problema buvo ta, kad gaunu daug užsakymų, 40 vestuvių, 100 fotosesijų. O man ir 4 moka, ir 5, ir 8, ir 12 tūkstančių dolerių“, sako lietuvis.

Manto mokytojai iš Joniškio stebisi taip susiklosčiusiu jo gyvenimu niekas netikėjo, kad iš jo kas nors išeis. Mažame miestelyje užaugęs Mantas nebuvo paklusnus mokinys, todėl mokykloje mažai kas jį mėgo. “Prieš išvykdamas į Ameriką dirbau prekybos centre”, – prisimena Mantas. Tačiau vyras džiaugiasi pagaliau ir vėl grįžęs į Lietuvą, nors ir tenka dažnai skraidyti už Atlanto.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)