Ar kada nors matėte tokio dydžio žiedų? Vienas jų – virš 50 gramų aukso. Apyrankė – 110 gramų. „Paskaičiuokite, kiek auksas kainuoja, ir suprasite, kad be dešimties tūkstančių eurų tokio papuošalo neįsigysite“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako auksinis Šiaulių berniukas.

XVIII amžiaus skulptūros, saugančios Povilo miegamajį. „Šios itin senos rankų darbo skulptūros dabar kainuotų mažiausiai šešis tūkstančių eurų“, – sako Povilas.

38-erių Povilas patikina, kad senoviniai daiktai ir auksas jį traukė kaip magnetas nuo pat paauglystės – tik ilgą laiką vaikinas iš Šiaulių neturėjo jokių galimybių įsigyti tūkstančius eurų kainuojančių eksponatų.

„Jau šešiolikos nevažiuodavau su artimaisiais net į Palangą, kad tuos pinigus galėčiau atsidėti taupymui“, – sako Povilas.

Norėdamas įsigyti butą pačiame Šiaulių centre ir senoviniais baldais apstatyti namus, Povilas turėjo nemažai padirbėti. Prieš penkerius metus jis pradėjo dirbti statybose Skandinavijos šalyse – Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje.

Ir šis planas pasiteisino. O ir iki šiol vyrui užtenka pusę metų padirbėti svetur, kad po to metus laiko galėtų pragyventi Lietuvoje nieko nedirbdamas.

Apie senovinių baldų patogumą ir praktiškumą nėra ką ir kalbėti. „Čia jokio praktiškumo nėra. Jie ir kliūna. Sunkūs, valyti nuo jų daug dulkių reikia visą laiką. Šie baldai pretenzingi, svečių daug neprisikviesi ant jų, jie trapūs, jie gali lūžti, juos reikia tvarkyti po to. Tai nefunkcionalūs baldai, labai nefunkcionalūs.

Bet kaip moterys daro? Jeigu labai gražūs bateliai, bet dydžiu per maži, apsiauna ir kenčia, kad tik gražu būtų ant kojų“, – patikina pašnekovas.

„Aš, paprastas vaikinas, turėjau taupyti daug metų, kad įsirengčiau namus. Tėvai man negalėjo padėti ir tikrai nieko nepaveldėjau, – sako Povilas. – Todėl laikykite mane pavyzdžiu, jog kiekvienas gali gyventi, kaip svajoja“.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)