Nuo vaikystės augęs praktiškai be tėvų, kai vienuolikos visiškai vienas atkeliavo iš Sočio į Lietuvą, Stano dar nepamiršo, ką reiškia eiti miegoti tuščiu skrandžiu, todėl truputį susiveržti diržus, kol baigsis karantinas, jam atrodo tik laikinas nepatogumas.

Ir nors dainininkas yra populiarus jau virš dvidešimt metų, jis sako iki šiol neišmokęs gyventi žvaigždiško gyvenimo ir neskaičiuoti. Gal dėl to jis visada turi santaupų. O kai turi didžiulę gyvenimo aistrą amerikietiškiems automobiliams, tas santaupas ateina laikas ir išleisti.

„Aš praktiškas ir tikrai neleidžiu pinigų vėjais. Tačiau mano automobiliai yra dalis praktiškumo, nes jeigu žmogus investuoja nusipirkdamas naują BMV, visiškai aišku, kas su jo investicija atsitiks po poros metų. Bus minus 40 proc. Bet jeigu žmogus nusiperka 1969 metų Linkolną, tai po poros metų jis bus tik brangesnis, o po 20 metų jau vaikai turės iš tikrųjų vertingą ir retą automobilį“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ rodydamas savo naujausią pirkinį pasakoja dainininkas.

Visada pasižymėjęs taupumu ir praktiškumu, Stano sako, kad jo požiūrį į pinigus pakeitė užklupusi onkologinė liga. 39-erių Stano šiandien jaučiasi puikiai – regis, prieš trejus metus diagnozuotas kraujo vėžys jau pasitraukė, dainininkas pradėjo sportuoti, numetė daug svorio ir sulig kiekviena diena padaro vis daugiau atsispaudimų.

Tačiau rimtos sveikatos problemos privertė suprasti, koks trumpas yra gyvenimas, ir kad neverta numoti ranka į savo svajones. Net jei jos kiek beprotiškos, brangios ir visai nepraktiškos.

„Mieste sąnaudos yra apie 25-30 litrų, kai tu važiuoji su kamščiais. 7,5 l monstriukas tikrai labai ėdrus ir paprastas paskaičiavimas – iki Palangos su juo nulėkti į vieną pusę kainuotų virš 100 eurų. Į abi puses 200 eurų. Mano draugas turi dvivietį lengvąjį lėktuvą, tai jam panašiai kainuoja nuskristi iš Vilniaus į Palangą. Taip kad praktiškumo šitame automobilyje yra nulis. Visiškas nulis“, – sako Stano.

Šiuo metu Stano turi tris, kaip jis pats vadina, istorines mašinas. Ir ketina jas įdarbinti. Nes kitaip žmona Indrė grasina išvaryti iš namų.

„Po kelių mėnesių liksiu vienišas, nes mane tiesiog išmes į gatvę žmona“, – šypsodamasis sako žinomas vyras.

Stano ne tik pats koncertuoja, tačiau ir kuria dainas bei prodiusuoja kitus dainininkus. Jo įrašų studijoje Antakalnyje gimė ne vienas hitas, ir ne vienas jaunuolis tapo žvaigžde. Tačiau žinomas vyras patikina, kad jis išties nei gyvena prabangų gyvenimą, nei tuo žavisi. „Jei ne žmona ir vaikai, man pinigų išvis nereikėtų“, – sako dainininkas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)