A. Vilčinskas nesulaukė pandemijos pabaigos ir sėdo už taksi vairo – jonaviečius jis veža vos už du eurus. Tačiau patikina esantis labai taupus – valgo, kaip jis sako, „bomžę“, o šį darbą vadina kapeikų rankiojimu.

63-ejų vyras patikina nebegalėjęs laukti pandemijos pabaigos, nes per metus santaupos pasibaigė, o valgyti reikia.

Prieš dešimt metų Arvydas grįžo iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Jis patikina visą šį laiką gyvenęs tik iš muzikos. Ir niekada negalvojęs, kad ateis diena, kai jam teks sukti galvą, kaip prasimaitinti. Emigracijoje Arvydui teko dirbti itin fiziškai sunkius darbus, ir jis buvo sau prieš visą Lietuvą pasižadėjęs, kad nuo šiol dirbs tik scenoje.

„Visą laiką gyvenau vien tik iš muzikos ir planavau, kad taip ir bus. – laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja dainininkas. – Aš grosiu ir numirsiu muzikantu, viskas. Ir, kaip visada, apsirikau. Niekas negalėjo pagalvoti.

Mano butas 5 kambarių, per 2 aukštus, jo išlaikymas kainuoja, aš sąskaitas turiu pakankamai dideles. Aš neįsivaizduoju gyvenimo be interneto. Buityje aš pakankamai taupus. Galiu valgyti sriubą ir man bus gerai. Nebūtinai aš turiu eiti į kažkokį restoraną. Aš esu valgęs ir steikų už 200 dolerių, ir tai yra smagu, tai yra malonu, bet kasdieniame gyvenime – ne. Aš taupus.“

Jonavos mieste kelionė kainuoja 2 eurus, nesvarbu kur važiuoji.

„Čia apsimoka tik tuo atveju, jeigu žmonės važiuoja kažkur į užmiestį. Mieste tai – kapeikų rankiojimas ir aš nežinau, kodėl tie taksistai čia stovi. Apsimoka tada, kai iš Karmėlavos oro uosto veži į Vilnių arba kad ir iš tos pačios Jonavos kažkur į kitą miestą ir atgal. Tai praktiškai padengia visos dienos uždarbį, ką tu čia stovėdamas uždirbtum.

Tikrai nėra pelningas darbas. Turėkit mintyje, kad vis tiek turi arba su savo, arba su nuomota mašina važinėti, tu pili kurą, tu turi mokėti kažkokiems dispečeriams už tai, kad gautum užsakymus“, – laidoje sako Arvydas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)