Kai prieš keturiolika metų etiopė atvyko gyventi į Lietuvą, jai nebuvo lengva ištverti lietuviškas žiemas net vilkint šilčiausius drabužius, tačiau galime pajuokauti – pernai gavusi Lietuvos pilietybę, ji tapo lietuve pilna koja ir neatsispyrė naujam tautiečių pomėgiui visą žiemą kone kasdien šokti į eketę.

Eskedar sako, kad tokios maudynės – tikra optimizmo bomba, bent trumpam atitraukianti nuo kasdienių rūpesčių. O pastarieji metai jai buvo išties išskirtiniai – Eskedar Lietuvoje įkūrė naują „Eskedar coffee“ verslą, išlaikiusi visus egzaminus tapo Lietuvos piliete ir pradėjo skyrybų procesą su lietuviu kariškiu, savo vaikų – dviejų berniukų tėvu.

Eskedar atvira – per gyvenimą ji patyrė tiek sunkumų, kad dabar nori gyventi pilna koja ir sakyti „ne“ visiems dalykams, kurie ją skaudina.

„Aš manau, kad tai supranta žmonės, kurie gauna antrą šansą gyventi. Labai gera gyventi santuokoje, kur darni šeima, kur supranti vienas kitą, gali augti kartu. Bet jeigu taip nėra? Kam kankintis pačiam ir kam kankinti kitą žmogų?“, – retoriškai laidoje „Kasdienybės herojai“ klausia pašnekovė.

Eskedar praeitais metais tapo Lietuvos piliete. Reikėjo išpildyti nemažai reikalavimų – bent 10 metų gyventi šalyje, išlaikyti kalbos ir konstitucijos egzaminus. „Jau keturiolika metų gyvenu čia ir jaučiuosi šios šalies dalimi. Norėjau turėti teisę balsuoti ir dalyvauti visuomeniniame gyvenime“, – sako Eskedar.

Ji nesiskundžia, kad pritapti Lietuvoje kada nors buvo sunku – etiopė randa bendrą kalbą su kiekvienu sutiktu. Pavyzdžiui, garbaus amžiaus kaimynę Eskedar vadina savo vaikų močiute. Pas ją kaime ir karantiną praleido – su lauko tualetu ir lova vaikams palėpėje.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)