Gintarei nubėgti ultramaratoną ir visą žiemą maudytis lediniame vandenyje – kasdienybė. Ir nors dabar skeptikų dėl maudynių šaltyje yra ne mažiau nei tų, kurie publikuoja savo nuotraukas socialiniuose tinkluose ir pasipuošia maudymosi kostiumėliais spaudžiant šaltukui, Gintarė nori apginti besigrūdinančius.

„Moksliškai įrodyta, kad būtent šaltas vanduo ir buvimas jame skatina rudųjų riebalų aktyvavimąsi organizme. Rudieji riebalai yra atsakingi organizme už tai, kad organizmas sušiltų. Jie skiriasi nuo baltųjų riebalų tuo, kad yra gerieji riebalai ir jie energiją ima iš baltojo riebalo. Tai jeigu norite stangresnio kūno, jeigu norite, kad būtų mažesnis celiulitas, norite sulieknėti, tai yra pirmas metodas, kaip galite to pasiekti. Tas ledinis vanduo skatina regeneracijos procesus organizme. Kaip sakoma, jaunystės eliksyras – visas senėjimo procesas pradeda lėtėti“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja moteris.

Gintarė teigia, kad ir alinančios kelionės lipant į kalnus nėra tik savitikslis dalykas, neva pasipuikuoti prieš kitus ir parodyti savo drąsą viešinant įspūdingas nuotraukas socialiniuose tinkluose. „Lipdama į kalnus aš įgavau tiek drąsos, kad, atrodytų, pasikeitė net mano asmenybė. Aš nebebijau rizikuoti, sukūriau sėkmingą verslą, o kasdienės problemos man nebekelia jokio streso“, – sako pašnekovė.

Gintarė patikina, kad labai mažai moterų ryžtasi tapti alpinizmo instruktorėmis – juk įveikti ištvermės reikalaujančias kliūtis ir dar būti atsakingai už komandą keliautojų – nemenka užduotis.

„Kalnai keliautojams tarsi religija. Jeigu turi problemų ar kažkas gyvenime nesiseka, tuo momentu, kai užsidedi kuprinę, žengi pirmą žingsnį, supranti, kad visos problemos išnyksta. Lieki tu, gamta ir akimirka, – sako Gintarė. – Į kalnus eina žmonės, norintys pabėgti nuo rutinos ir nežinantys kitų atsipalaidavimo būdų. Neretai tai būna ir verslininkai ar įmonių vadovai, pavargę nuo savo komfortiško gyvenimo.“

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)