Kodėl taip susiklostė, kad Rasa neturi vaikų? Ar tai dėl to, kad ji visą save atidavė darbui?

„Tai, iš tiesų, asmeniškas klausimas. Taip susiklostė. Bet tai yra sąmoningas pasirinkimas. Vis tiek tu pasveri ir pagalvoji, ko norėtum, kas tau yra geriausia.

Jeigu būčiau norėjusi, viskas būtų susiklostę kitaip. Bet aš niekada negaliu kaltinti nei darbo, nei dar kažko. Tai yra daugiau sąmoningas pasirinkimas, ir galbūt įvardinti kažkokią vieną priežastį būtų sunku.

Tai nėra pasiteisinimas, bet žmonės yra labai skirtingi. Aš nepaprastai džiaugiuosi, kai žmonės turi vaikų ir juos myli. Aš irgi myliu vaikus. Bet man nebūtina dėl to turėti savų. Jūs uždavėte klausimą, o kiek žmonių neužduoda to klausimo, bet galvoja?“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako verslininkė.

R. Martens neslepia – Lietuvoje vis dar daug stereotipų klijuojama moterims, todėl jai ne kartą teko teisintis dėl savo pasirinkimų. Tarsi, kad moteris būtų pilnavertė, ji turi turėti vyrą ir vaikų, kitaip bus nelaiminga.

„Viskas susidėliojo kažkaip natūraliai – tiems, kas mane pažįsta, net nekyla toks klausimas. Bet visuomenėje vyrauja tas stereotipas, kad tu turi ištekėti, susilaukti vaikų. Priešingu atveju, būsi labai nelaiminga ir tik apsimesi, kad jų nenori, o iš tikrųjų tai negali.

Aš galvoju, kad mes turime išaugti iš tų kelnių ir tokio galvojimo. Leiskime žmogui gyventi, kaip jis nori, ir daryti pasirinkimus. Aš galiu pasakyti, kaip man atrodo – vaikai yra tokia atsakomybė ir tai taip ypatinga, šventa ir svarbu, kad tu turi labai viską apgalvoti. Ar tu tikrai esi pasiruošęs juos užauginti. Įdėti visą save maksimaliai.

Ir aš labai labai gerbiu moteris, kurios turi daugiau vaikų. Man nepaprastai gražu ir aš vertinu jų labai didelį darbą“, – sako Rasa.

Kodėl Martensai per pandemiją pardavė legendinį Vilniaus viešbutį „Mabre“ ir restoraną restoraną „Steakhouse Hazienda“? Kodėl verslininkei tai buvo itin skaudus sprendimas?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)