„Etiketas nėra snobizmas, ar taisyklės tik išrinktiesiems. Jis gali palengvinti gyvenimą, kai nežinai, nuo ko pradėti pokalbį vakarėlyje, tvirčiau jaustis, kaip atrodai, ar verslo susitikimuose pelnyti palankumą“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako I. Sapagovaitė.

Indrė jau aštuonerius metus dirba švenčių dekoratore ir vestuvių planuotoja. Taip ir etiketo tema atsirado jos gyvenime – teko išmokti, kaip serviruoti stalą pagal taisykles, o ne tik savo nuožiūra, kad klientai liktų patenkinti.

„Pirmiausia, ką etiketas palengvina, tai patį bendravimą. Dabar jau netgi yra padaryti tyrimai ir parašyti straipsniai, kad žmonės yra linkę verslauti su žmonėmis, kurie jiems patinka, o ne yra naudingi. Etiketas yra puikus įrankis intravertams perlaužti vidines baimes“, – sako Indrė ir patikina pati kadaise buvusi uždara, kukli ir mažai su kuo bendraujanti.

„Būdamas mandagiu ir geronišku gali išsisukti iš bet kokios gyvenimo situacijos, net jei ji stresinė ar nauja“, – sako Indrė.

„Susitikimuose aš pradėjau laisviau jaustis, jau man nebebuvo baisu su naujais žmonėmis susitikti, nes kas, kad aš gerai darau darbus. Bet tas pardaviminis procesas vis tiek turi vykti kažkuriame etape, nesvarbu, ką tu darai. Save parduoti reikia įgūdžių. Ir aš tų įgūdžių visai neturėjau“, – sako Indrė.

Taigi ko paklausti nepažįstamo žmogaus atėjus į renginį?

Kas turi mokėti už vakarienę? Kaip pradėti pokalbį vakarėlyje? Kodėl negalima teisintis, kad vėluoji ir ką sakyti, jei skubiai prireikė į tualetą? Išgirdę Indrės patarimus daugelyje situacijų jausitės patogiau, o ji mums dar ir parodys, kaip tinkamai, taip sakant pagal protokolą, padengti švenčių stalą.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)