Tačiau prieš penkerius metus Mindaugas dar buvo tradicinis Kauno verslininkas, vaikščiojęs su kaklaraiščiu ir dirbęs nuo ryto iki vakaro.

Babtyno dvarą Mindaugas įsigijo prieš dvidešimt metų. Vos už 55 tūkstančius litų ( apie 15 tūkstančių eurų) – tiek tuomet kainavo dviejų kambarių butai Kaune. Tačiau dvaras buvo toks apleistas, be langų, be durų, be grindų, kad niekas daugiau nenorėjo jo pirkti, o Mindaugui restauracijai teko išleisti keletą milijonų. „Būtų išėję 55 butai Kaune“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ prisimena verslininkas ir prisipažįsta – iš verslo pusės pirkti šį dvarą buvo visiškas absurdas.

Atrestauravęs dvarą ir užsidirbęs kelis milijonus eurų prieš penkerius metus Mindaugas pardavė savo audio aparatūros, smulkios elektronikos ir kitų įrenginių įmonę Kaune, ir persikėlė gyventi čia. Dabar Mindaugas su Lina Lila gyvena 950 kvadratinių metrų dvaro rūmuose. Mindaugui 60, Linai –32, tačiau amžiaus skirtumo jie nesureikšmina. Pora kartu dar tik tris mėnesius, tačiau šį laiką vadina išties džiaugsmingu.

Mindaugas patikina – per pastaruosius kelis metus jo gyvenimas išties labai pasikeitė. Čia nereikia niekur skubėti, tad dvarininkas nors ir keliasi penktą ryto, kas rytą dvi tris valandas skiria jogai, ir jau dvejus metus nevartoja alkoholio.

Dvaro kluone ir svirne sukaupta įspūdi bene didžiausias Lietuvoje praeities technikos lobynas. 90 motociklų iš 20 pasaulio šalių, kurių pasaulyje likę tik vienetai.

Per metus dvare apsilanko apie 10 tūkstančių žmonių. Vestuvės, menininkų plenerai, sveikatingumo stovyklos, koncertai, parodos. Per porą dešimtmečių šią vietą Mindaugas Šventoraitis pavertė meno ir kultūros traukos centru.

Šią vasarą į dvarą vesti savaitgalio stovykloms moterims atvyko ir Lina Lila.

Moteris itin daug laiko praleidžia Balyje, ir patikina, kad šiemet tik dėl Mindaugo ji pirmą kartą sutiks Kalėdas Lietuvoje.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)