„Šitas kunigas vertas nuodėmės“, sako moterys.

Nors penkiolika metų Vaidas gyveno Vilniuje, dabar jis Druskininkų švč. m. Marijos Škaplierinės bažnyčios kunigas. Vietiniai nebesistebi kasdien jį sutinkantys sporto klube. Vaidas nuolatos nedėvi ir kunigo drabužių.

Vaidas kur kas dažniau pavadinamas charizmatišku, nei pamaldžiu. Jis patikina nemėgstantis davatkiško pamaldumo, ir į tikėjimą žiūrintis be apsimestinio nuolankumo.

„Kiekvienas yra toks, koks jis yra ir nereikia norėti, kad visi būtų vienodi. Sako kunigas ir patikina, net eidamas tokias pareigas nenorintis savęs atsisakyti. Ne, aš nematau reikalo, o kodėl aš tai turėčiau daryti? Tai Dievas tave tokį sukūrė, viskas gerai, kiekvienas mes turime savo charakterį, savo temperamentą, taip, nesame vienodi. Ir tas prašymas ar bandymas pašpilkuoti ir suvienodinti, būtinai į kažkokius rėmus įkišti, man kvepia sektantizmu, o ne katalikiškumu. Arba noru valdyti, suvaldyti, būtinai savo nuomonę primesti.“

Vaidas ne tik daug sportuoja, bet ir itin mėgsta keliones bei neslepia turintis žalingų įpročių.

„Matote, kunigo gyvenimas yra labai įtemptas. Tai nėra lengvas kelias. Kai kuriems žmonėms, kurie retai būna bažnyčioje, netgi ir tie, kurie būna dažnai bažnyčioje, bet nelabai domisi ir nelabai jaučia bažnyčią, jiems atrodo, pasimeldė, mišias paaukojo ir išėjo, papietavo ir vėl išėjo. Bet kunigystė, ji yra pilna įtampos.

Tu ir laidoji, ir mirštančius lankai, ir kažkokius konfliktus bandai išspręsti, kad taikiai baigtųsi. Ir taip pat su psichiniais ligoniais susiduri. Tu turi išklausyti, nuo ko ir pats pavargsti ir nebeturi jėgų niekam. Tų situacijų yra aibė. Viskas susideda, tai normalu, kad kartais galime pamatyti, kad kunigas vieną kartą daugiau išgėrė. O kur to nėra? Juk kiekviename gyvenime tas yra“, sako V. Vaišvilas.

Vaidas patikina, kad atėję žmonės į bažnyčią dažnai net neįsivaizduoja, kiek sunkių emocijų tenka pakelti kunigui. „Įsivaizduokite, kaip turiu jaustis, kai tenka laidoti nebe pirmą tos pačios šeimos kūdikį, stovėti šalia mažo karstelio ir žiūrėti tėvams į akis“, sako Vaidas.

Kodėl kunigas nepritaria celibatui?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)