„Neslėpsiu, kad tai yra lengva, faina ir viskas čia tvarkoje. Yra nemielas adaptacijos periodas, kai grįžta. Yra sunkių momentų, kai tu esi vienas su dukra ir kai tau reikia palaikymo, o seneliai ar draugai čia negali niekuo padėti. Bet tu pakankamai sąmoningas, kad nepriekaištautum, tai yra tavo pasirinkimas, tu tada galėjai pasakyti, grįžk ir panašiai“, – sako aktorius.

Leo save ir žmoną Ievą vadina nestandartine šeima – jau vien dėl to, kad jie daug laiko praleidžia skirtingose šalyse. „Mano žmona laukinė, siekianti užsibrėžtų tikslų“, – sako aktorius, visą karantiną buvęs vienas Lietuvoje, o Ieva tuo metu karantinavosi Balyje.

Leonardas neslepia – kai Ieva pasakė, kad nori į dvasines keliones važiuoti ir praleisti daug laiko svetur, aktoriui, kaip jis pats sako, standartiškai augintam vyrui, iš pradžių nebuvo lengva išleisti žmoną vieną.

„Bet jeigu aš sėdėčiau be veiklos, jeigu būčiau koks nors lūzeris, kuris lauktų pasiūlymų, pats dėl to nieko nedarytų, galbūt ir būčiau tas snarglį krapšantis vyras, kuris priekaištautų, ką tu čia sau leidi, kur aš čia vienas liksiu su dukra? Bet šito personažo neturiu savyje. Tai pernelyg egoistiška būtų valdyti žmogų, kai tu matai, kad tai yra jo kraujyje, prigimtyje – būti, pažinti kultūrą ir panašiai. Ji grįžta iš ten transliuodama man kažkokią gražią išmintį, kuri ir man rezonuoja. Man net nebūtina keliauti ten. Tai yra jos gyvenimo būdas ir aš to negaliu pakeisti. Tas pats, kas paukštį į narvą uždaryti, kaip aš galiu jai priekaištauti“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Leo.

Paklaustas, ar tai, kad jo žmona 10 metų vyresnė turi daugiau pliusų ar minusų, aktorius patikina: „Ir pliusų, ir minusų, visko yra. Kaip špokui yra gera, kai tave pripažįsta vyresnio amžiaus moteris su patirtimi ir tai, kad mato potencialą, patirtį tavyje. Tai savotiškai tu priimi tą vaidmenį studento arba mokinio, bet tuo pačiu jautiesi tvirtas, kaip vyras. Matai, kad abiems yra gera.

Ji gali sau leisti keliauti, o man reikia realizuoti save karjeroje, nes ji jau turi, o aš dar vis ariu. Tai tokie tie niuansai. Bet faktas, yra greitesnis tobulėjimas ir vystymasis, kai yra žaidimas su treneriu, su geresniu partneriu. Mano atveju, aš tikrai dėkingas Ievai už tai, kad ji yra tokia išmintinga mokytoja, tokia koncentracija moteriškumo su visais įmanomais moteriškais bajeriais, ir aš džiaugiuosi, kad esu pakankamai kantrus ir išmintingas. Kada reikia patylėti, kada reikia pasakyti. Mes vienas kitam esame mokytojai.“

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)