Justas yra vienas iš dviejų „Monetha“ startuolio įkūrėjų. Paprastai kalbant, ši įmonė sukurta tam, kad pirkimas internetu būtų saugus. Ši platforma per 2017 metais surengtą viešąjį virtualių valiutų žetonų platinimą surinko beveik 37 milijonus dolerių. Beje, vos per 18 minučių.

Justas yra susidūręs su savo įvaizdžio kritikavimu: „Yra komentarų, kad, pavyzdžiui, tėvai yra man užtikrinę sėkmę, nors mano abu tėvai yra valstybės tarnautojai. Tai nei finansine sėkme nei kažkokiomis pažintimis, niekuo negalėjo man padėti. Jie man tikrai netrukdė ir kažkaip morališkai padėjo, palaikė mano idėją, kad verslauti. Bet tikrai taip nebuvo, kaip žmonės išsigalvoja.“

2018 metais Justas su savo partneriu pateko į prestižinio verslo žurnalo „Forbes“ sąrašą „30 under 30“ Europoje. Šiame trisdešimtuke išvardinti jaunesni nei 30 metų asmenys, kurie anot „Forbes“, tais metais turi daugiausiai įtakos finansų pasauliui. Labai mažai lietuvių yra sulaukę tokio įvertinimo.

„Londone dalyvavome inauguracijoje to sąrašo ir atėjęs „Forbes“ vadovas sako – noriu pasakyti tik tiek, kad šito sąrašo dalyvių yra mažiau, negu aukščiausiais balais baigusių Harvardo universitetą. Tai ta savimeilę, aišku, paglosto. Bet tuo pačiu, sakau, ir neša tokios praktinės naudos, nes žmonės atpažįsta tą pavadinimą verslo pasaulyje, tikrai jau marketingas yra geras padarytas ir atveria tokias pažintis. Žmonės kažkaip labiau nori bendrauti verslo pasaulyje, kai tu turi tą ženkliuką“, – sako verslininkas.

Justas patikina dirbantis nuo paauglystės. Jį jaunuoliai pažinojo kaip didžėjų Justin Beat. Tiesa, ko gero mažai kas iš jo organizuojamų audringų vakarėlių dalyvių žinojo, kad Justas niekada gyvenime nėra ragavęs alkoholio.

„Galvoti, jog įsigysi kriptovaliutų, tapsi milijonieriumi ir galėsi nieko neveikti, yra didelė klaida“, – sako Justas ir patikina, kad disciplina yra jo kasdienybė. o po ilgos darbo dienos Justas 4 kartus per savaitę sportuoja arba leidžia laiką su savo sužadėtine.

Justas sako, kad dauguma lietuvių dar nesupranta, nei kas ta „blockhain“ technologija, nei kriptovaliutos. „Ši sritis paprastai traukia rizikuoti mėgstančias asmenybes“, – sako Justas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)