Modelis Aušra Sevrukė, vaikštinėdama parke su vyru Gabrieliumi ir dukromis, atrodytų niekuo neišsiskirianti mama. Tačiau atidžiau pažvelgę į šią moterį, aplinkiniai pastebi jos rankas.

Šiandien žiūrint į Aušros rankas sunku net patikėti, kaip ji jas išmiklino – Aušra moka ne tik pavalgyti ar apsirengti, bet ir puikiai viena pasirūpina savo dvejų su puse dukra Atėne ir penkių mėnesių Patricija.

Iki gimstant dukroms 27-erių Aušra dirbo modeliu ir toliau šio darbo nežada apleisti. Dailių bruožų, aukšta ir liekna moteris turi pakankamai darbo ne tik Lietuvoje, bet ir Milane. Aušra prisimena iš pradžių pozuodama bandžiusi slėpti savo rankas, tačiau kai susigyveno su negalia, to nebedaro.

Aušra gimė be rankų galūnių. Moteris neslepia – jos tėvai patyrė šoką, juk niekam jų giminėje taip nebuvo nutikę. Gydytojai jos mamai negalėjo paaiškinti, kas nutiko jų dukrai. Tačiau darė viską, kad Aušrai būtų kuo lengviau gyventi.

Kai Aušrai buvo vos dveji, jų šeimą paliko tėvas. „Tai man buvo skaudus smūgis. Kaltinau save, kad neįgalios dukros jis nenorėjo matyti“, – prisimena Aušra.

Iki paauglystės Aušra patyrė net trylika operacijų. Jai buvo suformuotos galūnės su dviem pirštais, kad mergaitė galėtų savimi pasirūpinti. „Visą vaikystę kartą per metus buvau operuojama“, – prisimena Aušra.

Negalia Aušrai nesutrukdė nei universiteto baigti, nei šeimos sukurti. Aušra ištekėjo už vienmečio mylimojo Gabrieliaus prieš dvejus su puse metų. „Dėl mylimojo net kontraktą su modelių agentūra Italijoje nutraukiau ir paskridau pusmečiu anksčiau“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Aušra.

Kodėl Aušrai teko atlikti genetinius tyrimus ir ar ji jautė nerimą dėl savo dukrų?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)