Lietuva Karstenui yra paskutinis diplomatinis postas, o šį darbą jis dirbo daugiau nei 40 metų. 67-erių Karstenas su trejais metais jaunesne sutuoktine visą savo karjerą keliavo. Gyventi teko įvairiose šalyse, tik ne gimtinėje.

Tačiau visą gyvenimą kartu su vyru keliaujanti Heidi neslepia – ambasadorių antrųjų pusių gyvenimas nėra toks jau lengvas. Nors jos paprastai negauna algos, tačiau turi daugybę pareigų.

„Turi palikti visą savo šeimą išskyrus vyrą. Turi susipakuoti visą savo gyvenimą dar ir dar kartą. Aš Norvegijoje palikau ir savo vienintelį sūnų. Turi būti visą laiką šalia savo vyro, jį palaikyti ir jį pristatyti, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Heidi. – Tu turi apgalvoti visą savo elgesį, išvaizdą, nes žmonės atkreipia į tave dėmesį ir tu turi visada stebėti, kaip elgiesi. Man tai jau net nėra sunku. Tai tampa įpročiu, tiesiog pripranti prie to. Aš tai darau nuo 1987-ųjų."

Iš Norvegijos šiaurės žvejų kaimelio kilusi Heidi turi kariuomenės kapitonės laipsnį. Ji buvo viena pirmųjų moterų Norvegijos ginkluotosiose pajėgose. Karininkė buvo pasiųsta dirbti Vašingtone, kur ir sutiko savo būsimą vyrą – jauną diplomatą. Dėl vyro karjeros 64-erių Heidi prisipažįsta turėjusi paleisti visas savo ambicijas, nes suprato, kad gyvendami skirtingose šalyse, tikros šeimos abu neturės.

Heidi ir Karstenas į Lietuvą atvyko prieš dvejus metus. Prieš tai penkerius metus Klepsvikas buvo ambasadoriumi Lenkijoje. Kai porai teko krautis daiktus Varšuvoje ir kraustytis į Vilnių, Heidi sužinojo, kad serga vėžiu. Nepaisant chemoterapijos kurso, Heidi ir toliau kartu su vyru dalyvavo renginiuose bei oficialiuose priėmimuose, ir nė neketino savęs gailėtis.

Pasižvalgykime po priėmimus pagal diplomatinio protokolą. „Už to stovi iki puse metų pasiruošimo“, – sako diplomatinius priėmimus neretai organizuojantis ir prabangius gėrimus jiems tiekiantis verslininkas Žilvinas Grigaitis.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)