Moteris moka džiaugtis namų švara nevergaujant buičiai, ir šią savo savybę Giedrė sugebėjo paversti verslu – dabar lietuviai ją kviečiasi į savo namus ir prašo struktūruoti jų gyvenimą taip, kad namuose niekada nebūtų chaoso. Kodėl Giedrė sako, kad namų vaizdas atspindi jų šeimininkės vidinę būseną?

„Jei jūsų namai nuolatos netvarkingi, tikėtina, kad turite per daug daiktų“, – sako Giedrė.

Kadaise teisininkės išsilavinimą turinti 35-erių Giedrė dirbo Vyriausybės kanceliarijoje patarėja. Tuomet ji gyveno 140 kvadratinių metrų name šiek tiek už Vilniaus ir patikina, kad jo palėpė, garažas ir didžiulis rūsys buvo prikimštas daiktų. Giedrė puikiai pamena, kaip beviltiškai jautėsi, kai su vyru ir dviem vaikais nusprendė kraustytis į dvigubai mažesnį butą sostinėje. Teko atsisakyti bent pusės per dešimtmetį užgyventų daiktų. Tuomet Giedrė ir pradėjo visoje Lietuvoje rengti susitikimus su moterimis ir dalintis savo atrastais tvarkymosi būdais.

„Atėjusi į svetimus namus, tvarkausi su moterimis tol, kol jos turi energijos, entuziazmo ir fizinės energijos. Teko ir aštuonias valandas padirbėti namuose, pilnuose daiktų, kol juose atsirado rezultatas. Moterys nori aiškumo, strategijos ir tam tikro plano, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Giedrė. – Tai čia toks gali būti vienkartinis ilgas tvarkymasis, nes mes iš esmės savo energiją arba entuziazmą prarandame maždaug po valandos laiko intensyvaus tvarkymosi. Dėl to aš nerekomenduoju išsitraukti iš savo spintos daugiau rūbų, negu jūs žinote, kad galite sutvarkyti per valandą laiko.“

Giedrė patikina – iš tiesų daugelyje namų kyla konfliktai dėl tvarkos. Giedrė nepritaria tiems, kad pavyzdžiui visą šeštadienį skiria tvarkymuisi. „Laisvadienis turėtų būti skirtas šeimai, draugams, linksmam laikui ar poilsiui, o ne vergavimui namuose. Tačiau jei kasdien turėsite mažus tvarkymosi ritualus, jums ir nereikės viso savaitgalio praleisti su šluoste rankose“, – sako Giedrė.

Giedrė turi puikų patarimą tiems, kam sunku prisiversti tvarkytis. „Užsistatykite telefone penkiolika minučių, ir eikite tvarkytis iki kol suskambės žadintuvas. Tokiam laikui susikaupti nesunku, tačiau neįsivaizduojate, kiek daug per jį galima suspėti“, – sako Giedrė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)