Tačiau 36-erių lektorius Saulius Bagdonas nestokoja klientų – socialiniuose tinkluose jo paskaitų klausosi tūkstančiai. Lietuviai negaili ir penkių šimtų eurų už kelių savaičių saviugdos kursus.

Paklaustas, dėl ko lietuviai jaučiasi labiausiai nelaimingais, Saulius įvardija tris visiems žmonėms aktualias sritis: finansai, santykiai ir mylima veikla, savirealizacija.

Visi nori gyventi nevaržomai ir daug uždirbti, tačiau tik nedaugelis supranta, jog turtingais tampa tie, kurie uždirba daugiau nei išleidžia.

Saulius neslepia, kad finansai lietuviams yra itin aktuali sritis. „Visi nori gyventi nevaržomai ir daug uždirbti, tačiau tik nedaugelis supranta, jog turtingais tampa tie, kurie uždirba daugiau nei išleidžia, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako lektorius. – Jeigu tu išleisi bent vienu centu mažiau, negu uždirbi, jau bus gerai. Didžioji problema yra, kad mes norim vis daugiau ir šiek tiek prisiskolinam. Aš turėjau labai gerą pavyzdį iš savo tėvų – jie visiškai nesiskolino pinigų. Senoji karta sugebėjo kažkaip sukaupti, taupyti ir nesiskolinti. Tai pirmas, geriausias patarimas yra neišleisti visų pinigų. Tada tu mėnesio pabaigoje nepadenginėji kitos kredito kortelės.

Saulius Bagdonas

Antras dalykas yra galvoti ne apie taupymą, o galvoti apie uždarbį. Jeigu tu galvosi apie tai, ką tu gali daugiau padaryti, ką gali daugiau duoti šitam pasauliui, bus visai kitas jausmas. Bet jeigu tu vis galvosi apie tas pačias pajamas arba apie tą pačią savo kompetenciją, tai tu ten ir būsi. Pinigai mokami už tai, ką duodi pasauliui.“

Sauliaus gyvenimas atrodo išties lengvas. Žiemas jis su žmona ir dviem vaikais leidžia Tenerifėje, o kai šilčiau, grįžta į Vilnių. Karantino metu, kai visi mokymai ir asmeninės konsultacijos vyko internetu, Saulius su šeima įsikūrė sodyboje Trakų rajone. „Visada aiškiai žinojau, kad noriu gyventi kuo arčiau gamtos, o kai savo norus labai sukonkretini, jie ir išsipildo“, – sako Saulius.

Saulius Bagdonas

Lietuvoje išties nemažai vadinamųjų asmeninio tobulėjimo konsultantų. Kai kurie iš jų skelbiasi iš klientų imantys ir po kelis tūkstančius eurų už konsultaciją.

Saulius patikina savo kelią taip pat pradėjęs panašiai. Prieš tai transporto vadybininku didelėje įmonėje dirbęs vyras patikina ir pusę savo algos išleisdavęs įvairiems mokymams, kol galiausiai pats tapo lektoriumi.

Tačiau dabar jis pataria žmonėms jokiam mokytojui nemokėti daugiau nei šimto eurų už valandos konsultaciją. Beje, Sauliaus kelių savaičių mokymai kainuoja iki 500 eurų, o viena konsultacija – apie 40 eurų.

Saulius sako, kad mums didžiulę įtaką daro socialiniai tinklai, reklama, aplinkiniai. „Žmonės kitų akyse nori atrodyti sėkmingais, tad išleidžia paskutinius pinigus ar net paskolą pasiima, kad kaip visi išvažiuotų į madingą kelionę“, – sako Saulius, ir tokį elgesį įvardija kaip didžiulę klaidą.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)