„Kol yra tas aktyvus sportas, tai tikrai negalėtume pagalvoti apie šeimos pagausėjimą, nes, man atrodo, tikrai nesugebėčiau suderinti. Tai yra velniškai sunku. Vis tiek ir būti mama, ir sportininke, ir aukštumų siekti, tai yra be galo sunku. Jei nori būti čempionu, turi paaukoti viską“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Laura.

Pastaruosius metus šiuolaikinės penkiakovės žvaigždė itin intensyviai treniravosi ir laimėjo kelialapį į vasarą turėjusias įvykti Olimpines žaidynes Tokijuje. Tačiau dėl koronaviruso pandemijos Olimpiada atšaukta, ir toliau nėra aišku, ar bus leista ją organizuoti net kitų metų vasarą.

36-erių Laura neslepia apmaudo – visi jos planai žlugo.

Vienas iš Lauros trenerių – jos vyras, praeityje taip pat garsus penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis. Prieš pat karantiną sutuoktiniai abu lankėsi sporto stovykloje, iš kurios užsidarant šalių sienoms, vos spėjo grįžti. Laura neslepia – buvo išties sunku dvi savaites gyventi izoliacijoje ir palikti devynerių dukrą Adrianą pas senelius.

Laura sako, kad ji jau kokius dvidešimt metų laikosi itin griežto dienos režimo. Laura neslepia – ji treniruojasi visą dieną, todėl savo darbe praleidžia ne mažiau laiko, nei tie žmonės, kurie dirba biuruose nuo 8 ryto iki 17 val. vakaro. Laura jau pamiršo, ką reiškia laisvalaikį praleisti su draugais, pakeliauti ar linksmai pašėlti vakarėlyje.

Moteris sportuoti pradėjo nuo dešimties. Būsima čempionė iki pilnametystės buvo plaukikė, o dabar plaukimą lanko ir jos dukra. Jų šeima išties skiriasi nuo daugumos – visi pokalbiai, kelionės ir planai namuose sukasi apie sportą.

Laura save penkiakovėje vadina jau senbuve, todėl jai nereikia nei sporto psichologo, o jei ir trenerio nėra šalia, ji sako galinti padirbėti ir pati viena, nes per daugiau nei dvidešimt metų sporte ji sako išmokusi labai gerai save jausti.

„Kol nepaskelbė, kad Olimpinių žaidynių nebus, mes namie ir šaudėme, ir prigalvojome su špaga padirbėti, pasikabinus kamuoliuką. Tačiau tokiomis sąlygomis fizinis produktyvumas labai krenta. Tobulėti nelabai išeina, mes tik galėjome stovėti vienoje vietoje“, – sako Laura.

Sportininkė patikina, kad lietuviai sportininkai tikrai negali pasigirti geromis sąlygomis: „Mes visada keliaujame taupydami kiekvieną centą“, – sako penkiakovininkė.

Laura neseniai buvo patyrusi traumą ir sezoną turėjo praleisti, tačiau ji patikina visada turėjusi pakankamai užsispyrimo ir žinojusi, kad į profesionalų sportą vis tiek grįš.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)