Mazalai neslepia – Koronavirusas ir Lietuvoje paskelbtas karantinas aukštyn kojomis apvertė visą jų gyvenimą. Iš televizijos ekranų tautiečiams pažįstamas 31-ejų sporto žurnalistas Šarūnas buvo priverstas anksčiau nei tikėjosi baigti komunikacijos vadovo pareigas Lietuvos krepšinio lygoje. Trejais metais jaunesnė Laura – socialinio projekto „Mamų radijas“ įkūrėja jau prieš tai uždarė mamų taip pamėgtą žurnalą „Įkvepiančiai motinystei“. O jųdviejų prieš trejus metus įkurtas šeimos restoranas „Vaflių namai“ taip pat privalėjo užverti duris.

„Kiekvienas verslas, kad ir ką tu darytum, yra rizikingas. Ir turbūt kiekvienas verslininkas norėtų tokio verslo, kur yra 100 procentų grąža ir tu esi tikras, kad pasiseks. Tai faktas, kad visada rizikuoji. Restoranų verslas, taip žiūrint į tai, kiek restoranų atsidaro ir kaip greitai jie užsidaro, tai faktas, kad yra didelė rizika, nes matom, kiek daug nesėkmių“, – sako Šarūnas.

Regis, Mazalų gyvenime viskas vyksta greitai. Per ketverius santuokos metus pora susilaukė trijų vaikų. Pora augina ketverių Deimilę, dvejų Aurėją ir devynių mėnesių Matijų.

Mazalai gali tik patvirtinti – gausi šeima yra itin brangus malonumas, todėl jie net ir turėdami sėkmingą verslą yra priversti taupyti.

„Turėjome pakeisti ne tik namus, bet ir automobilį. Tai tokie elementarūs dalykai, apie kuriuos tu net nesusimąstai. Nes yra viena, kad tu nori tuos vaikus turėti, kita yra tavo finansinės galimybės. Ir mes jau dabar su vyru juokiamės, kažkada svarstėm, galbūt leisti pirmąją dukrą į privačią mokyklą. Ir tada pradedi skaičiuoti, jeigu leidi vieną, tai turi leisti ir antrą, tada kažkada ir trečią ir tada galvoji, kiek čia turi uždirbti? Ir tada gaunasi, kad turi vergauti, kad patenkintum tuos savo elementarius poreikius“, – sako Laura.

Laura neslepia, aplinkiniai, sužinoję, kad ji laukiasi trečio vaiko, ėmė juos guosti ir užjausti. Pora sulaukė ne tik sveikinimų, bet ir negražių žodžių, kad jauni turės gausią šeimą. Tačiau šiandien Mazalai neabejoja, kad būtent šeima ir tapo jų stiprybe, kuriai atsiradus jie įkūrė ne vieną nuosavą verslą ir tapo visuomenėje žinomais žmonėmis.

Šarūnas neslepia – jie su Laura neturėdami nė trisdešimties ryžosi kurti savo verslą, nes jis užaugo verslininkų šeimoje, ir turėjo su kuo pasitarti. Ir netgi teko labai pasigailėti, kad pradžioje klausyti tėvų visai nesinorėjo.

„Mes įsivaizdavome, kad turėsim kolektyvą jauną, kad čia bus labai smagu, visi užsidegę dirbs, bet po to labai greit supratome, kad nors mes ir patys esam labai jauni, bet ta karta, kuri atėjo pas mus dirbti, jie buvo dar jaunesni už mus, ir mes tiesiog jiems neturėjom jokio autoriteto. Ir kai atėjo tokios dienos, kai mes žiūrime, kad darbuotojai į darbą neišeina, kad patys indų plauti nebesuspėjam. Ir tu matai, kad tavo ne tik verslas po truputį kažkur pradeda byrėti, bet ir asmeninis gyvenimas“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ atvirai sako L. Mazalienė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)