Prabangaus nekilnojamojo turto brokerė ir „Solds“ agentūros įkūrėja Agnė Navickienė sako, kad klientai, kurie ieško prabangaus, išskirtinio būsto, ir gali mokėti apie milijoną eurų, yra itin reiklūs. Jie net be specialisto įsikišimo mato, iš kokių medžiagų namas pastatytas, ar kokios vertės yra jame stovintys baldai.

„Kai kas yra matoma plika akimi. Tas, kas ieško namų, gyvena panašioje erdvėje, tai jie atpažįsta tuos daiktus. Jeigu tai yra žinomų gamintojų kėdės, stalas, šviestuvai, tai iškart pamato.

Šių laikų pirkėjas dažnu atveju yra toks išsilavinęs, žinantis, su patarėjais ateina, tai kad tiesiog iš piešinuko ar pirmo įspūdžio priimtų sprendimą, retai pasitaiko. Racionalūs pirkėjai. Jie paprastai žino, ką perka ir už kokią vertę. Ir jeigu kartais truputį didesnę kainą sumoka, tai jie žino, kad jie tai daro, sako – žinau, kad aš moku emocinę kainą, galbūt 100 tūkstančių eurų permoku, bet man svarbiau yra dabar turėti namus“, – sako specialistė.

Taigi, ar Lietuvoje apskritai brangus nekilnojamas turtas?

„Neseniai turėjau klientą vokietį, gyvenantį Miunchene, jis įsigijo namus Vilniuje, kurie yra netoli milijono eurų vertės. Jam tai nebuvo didelis, sunkus sprendimas, nes jis sako – už tiek Vokietijoje aš tik apie žemės sklypą galėčiau pasvajoti gražesniame kraštovaizdy. O čia jis gali turėti pilnai įrengtus namus, ir atvažiavęs su savo lagaminėliu jau gali pradėti gyventi“, – pasakoja Agnė.

Brokerė sako, kad pirkėjui įspūdį padaro visuma, tiksliau – iki detalių išbaigti įrengti namai: „O kalbant apie prabangius namus, tikriausiai turėtumėme pradėti nuo vietos – turėtų būti susiformavusi kaimynystė, patogus privažiavimas, jeigu tai yra namas, tai turėtų būti ir pasivaikščiojimo vietos, gal žalių zonų.

Kartais žmonės vietą renkasi pagal savo tam tikrus specifinius poreikius. Tarkim, turiu klientę, kuri mėgsta jodinėti. Tai yra jos didelis hobis, atimantis daug laisvo laiko. Taigi, grįžus iš darbo norisi būti kuo arčiau savo pomėgių vietos.

Vieni dievina pirtį, kiti niekada neužeis, kad ir kokią gražią ją besukurtum. Ir jeigu mes kalbame apie prabangų individualų namą, ir pasakysite, kad jis yra 150 kvadratinių metrų, tai atrodys labai keistai – apie kokią prabangą galime kalbėti?“

Taigi, kokių įnorių turi tie lietuviai, kurie už būstą yra pasiruošę mokėti milijoną eurų, ar net daugiau?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše, antroje laidos dalyje.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)