Mantas neslepia, kad tėvas paliko jo šeimą, kai Mantui buvo septyneri. „Iš savo patirties žinau – kad atleisti ar susitaikyti su tuo nėra lengva, – sako Mantas. – Aš jam dėkoju, kad taip atsitiko, ir žinot dėl ko? Galvoju, kad niekaip kitaip nebūčiau atradęs scenos džiaugsmo, niekad nebūčiau tapęs tuo, kuo dabar esu, niekad nebūčiau turėjęs tokios nuostabios šeimos. Ir man atrodo, kad visos gyvenimo tragedijos, kurios atsitinka, jos turi kažką atliepiamo. Jeigu nebūtų tos nuoskaudos, ilgesio, tėviško dėmesio trūkumo, man gal niekada nereikėtų eiti į sceną. Aš norėjau atsistoti ir parodyt – va, matai, tėve, dabar kas aš esu.“

Ir nors artistai savo vaidmenų su gyvenimu niekada nepainioja, Mantas sako, kad jo gyvenime buvo daug sunkių patirčių. „Tačiau per skaudžias patirtis gimsta dideli dalykai“, – sako Mantas.

Mantas neabejoja – vaikystė be tėvo ypač paveikia berniukus: „Taip galvoju gal dėl to, kad aš, kaip lietuvis tikras, mėgstu bėdavotis. Ir visą laiką svetimo skausmo nebūna, tai man atrodo, kad mano problemos yra pačios didžiausios pasaulyje.“

„Bet kokiomis priemonėmis reikia išlaikyti šeimą. Bet kokiomis. Ir viskas. Gal Dievas saugo mane, kad man pavyksta tai padaryti. Tai yra brangiausia, ką turiu“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Mantas Jankavičius, prieš aštuoniolika metų vedęs savo žmoną Ievą ir su ja turintis dvylikos ir devynerių berniukus, ir dvejų metukų dukrelę. Dainininkas patikina, kad jis nėra tas scenos vyras, kuris lengvai atsidavė karjerai, o vaikų auginimą patikėjo vien tik žmonai.

Mantas neslepia – jo, kaip ir daugelio dainininkų, karjeros pradžia priminė tikrą rokenrolą – jaunystėje buvo daug vakarėlių ir nemažai alkoholio.

Tačiau dabar Manto gyvenimas nė iš tolo tokio neprimena – dabar žinomą dainininką kiekvieną sekmadienį galima sutikti bažnyčioje. „Tikėjimas riša visas mano gyvenimo sritis – ir darbą, ir šeimą“, – sako Mantas.

Palikto sūnaus išgyvenimai ir vaikystė be tėvo – tokią patirtį Mantas perteikia kurdamas naują vaidmenį – Martyno Mažvydo sūnaus Kasparo, kartu su valstybiniu ansambliu „Lietuva“ kovo 11-osios proga pristatomoje koliažinėje operoje „Mažvydas“. Opera statoma ypatinga proga – ji skirta Lietuvos nepriklausomybės trisdešimtmečiui paminėti. Mantas neslepia – šis vaidmuo toks artimas jo paties gyvenimui, kad jam skaitant tekstą net ašarą teko nubraukti.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)