Linui vos 29-eri, tačiau jis jau gali pasigirti įspūdinga karjera. Jis – Rytų Europos studijų centro direktorius, dviejų knygų autorius, pernai įtakingiausių visuomenininkų rinkimuose užėmęs trečiąją vietą, ir užsienio politikos niuansus išmanantis bene geriausiai Lietuvoje. O kur dar studijos Harvardo universitete.

„Aš tikrai dėjau labai daug pastangų, kad to pasiekčiau“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Linas.

Minimalistiniuose Lino namuose labiausiai į akis krenta nuotraukos. Valdui Adamkui Linas patikina galintis paskambinti ir paklausti patarimo. „Jis didžiausias mano autoritetas, labai daug ko išmokęs“, – sako Linas. Kitoje nuotraukoje – Linas su Gitanu Nausėda inauguracijos dieną, kuomet iš jo sulaukė pasiūlymo prisijunti prie prezidento komandos.

Linas pozuoja ir su JAV senatoriumi John McCain. „Kuo aukštesnio rango politikas, tuo lengviau prie jo prieiti“, – sako Linas, praeitais metais nemažai gyvai bendravęs ir su Donaldo Trumpo patarėjais, kai rašė kaip tik šiomis dienomis pasirodžiusią savo antrąją knygą. „Reikia tik žinoti, kodėl nori susitikti būtent su tuo žmogumi ir mokėti save pristatyti“, – sako Linas.

Ir nors namuose į akis nekrenta moteriški daiktai, Linas gyvena ne vienas. Prieš kelias savaites žinomas vyras socialiniuose tinkluose pranešė, kad puoselėja šiltus jausmus ketveriais metais jaunesnei šešto kurso medicinos studentei Ievai.

„Mane sužavėjo tai, kad ji nesiekia pigaus populiarumo. O galėtų“, – laidoje sako Linas.

Atrodo, mūsų šalyje, kaip ir visame Vakarų pasaulyje egzistuoja jaunystės kultas – žmonės gulasi po skalpeliu, kad tik talentingas chirurgas nubrauktų veide bent keletą metų. Tačiau prieš penkerius metus politikos aktualijas viešai komentuoti pradėjęs Linas prisipažįsta išgirdęs ne vieną pastabą, neva atrodo per jaunai, kad galėtų pasisakyti tokiomis rimtomis temomis.

Jaunatviškos išvaizdos Linas rengiasi kiek kitaip nei jo bendraamžiai. Oficiali apranga, marškiniai ir švarkas – Lino kasdienybė. Tik labai retai penktadieniais, kai nėra filmavimų ir svarbių susitikimų, Linas sau leidžia vilkėti megztinį.

Vienintelis dekoro elementas itin minimalistiniuose Lino namuose – daugybė lentynų knygų. „Esu girdėjęs, jog nieko baisaus turėti daugiau knygų, nei perskaitysi per visą savo gyvenimą, nes tai sukuria jausmą, kad dar daug ko nežinai ir turi nuolat kažkuo domėtis“, – sako Linas.

Visą interviu žiūrėkite antroje laidos dalyje.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)