„Prabangiam būstui būtina gera vieta, privatumas, nemažas plotas – bent 300 kvadratinių metrų namui, ir virš šimto – butui, na ir turtingi kaimynai – nes pasiturintys žmonės nori gyventi šalia panašių į save“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako prabangaus nekilnojamojo turto ekspertė.

Pasak Agnės, lietuviai per gyvenimą įsigyja ir pakeičia vis daugiau būstų. „Ir niekas nebešneka apie namų visam gyvenimui formatą, – sako Agnė. – Pirmas būstas atsiranda dar esant vienam, iki trisdešimties metų. Antras būstas – kai gimsta vaikai, o trečiasis – kai vaikai užaugę išsikrausto ir sutuoktiniams užtenka mažesnės erdvės. Taigi, žmogus pakeičia 3-5 namus per gyvenimą.

Klausant ekspertų, susidaro įspūdis, kad neįmanoma visam gyvenimui nusipirkti būsto.

„Įmanoma, – teigia A. Navickienė. Bet toks būstas bus labai nepatogus arba tiesiog neatitiks poreikių. Tai yra nepraktiška ir nereikia to siekti, nes poreikiai labai stipriai keičiasi.“

Palietus nuosavo būsto temą, lietuvių nuomonės visada išsiskiria, kur geriau gyventi – bute ar nuosavame name. Dažniausiai šeimos net ir pačiame centre esantį butą išmaino į namą gimus vaikams.

Agnė sako, kad nereikia nuvertinti užmiesčio, nes patys brangiausi butai yra miestų centre, o štai prabangiausi namai, kurie kainuoja milijonus, dažnai stovi ir penkiolika ar dvidešimt kilometrų nuo Vilniaus centro, tačiau jų savininkai dėl galimybės turėti kuo daugiau privatumo sutinka kasdien po dvidešimt minučių praleisti automobilyje, kad galėtų gyventi gamtoje, ir matyti nedaug kaimynų.

„Mes matuojamės su kitais ir užmirštame savęs paklausti svarbiausio, o tai koks aš esu, ką aš mėgstu daryti, kaip aš ilsiuosi? Ar man namai tik tai vieta, kur aš grįžtu pernakvoti, ar aš noriu juose leisti laiką? Ar aš noriu ramybės, ar kaip tik aš noriu išėjęs rasti visas vietas, ir mane tai džiugina, aš jaučiuosi gyvas, būdamas miesto dalimi? Jei pastarasis variantas, tuomet aišku, kad jums geriau miestas, arčiau centro, gal ir mažesnis būstas. Vienas girdės praeinantį kaimyną ir jausis nelaimingas, o kitas net nesupras“, – teigia pašnekovė.

Agnė ir pati prisipažįsta, kad numylėtą butą centre iškeitė į užmiestį, kai šeimą papildė trys vaikai.

Visą interviu žiūrėkite antroje laidos dalyje.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)