Valdas sako šiandien iš ūkio uždirbantis tiek pat, kiek ir iš koncertų. O grupei „Išjunk šviesą“ tenka koncertuoti ir už dėžę alaus, ir už kelis tūkstančius eurų.

„Čia priklauso nuo sezono, nes būna kad mėnesį nebūna jokio koncerto. O būna, kad per mėnesį moliūgų parduodi kelias tonas. Tai vieną mėnesį gyvenu iš muzikos, kitą mėnesį iš moliūgų, trečią – iš česnakų. Taip ir laviruoji“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja Valdas.

30 hektarų ekologiniame ūkyje auga moliūgai, žirniai, kviečiai, rugiai, svogūnai, o iš pirmojo česnakų derliaus Valdas įsigijo automobilį.

Valdo sūnus netgi universitete studijuoja žemės ūkio mokslus, važiuoja į žemdirbių parodas ir semiasi naujų verslo idėjų. Ankščiau studijuoti žemdirbystę buvo ne lygis, o dabar tai, pasak Valdo, tapo prestižine profesija.

„Į tai yra žiūrima kaip į bet kokį kitą verslą. Ir viskas kaip ir kituose versluose, aš sakyčiau. Investicijos, darbas, būna ir pliusai, būna ir minusai“, – sako Valdelis.

Užaugus Burnių dukrai ir sūnui, Valdo žmona Aušra nusprendė siekti karjeros, ir šiuo metu dirba tarptautinėje transporto įmonėje Ispanijoje. Valdui tenka Lietuvoje koncertuoti ir prižiūrėti ūkį, todėl jis žmoną mato tik du kartus per mėnesį.

Ispanijoje maistas 20 procentų pigesnis nei Lietuvoje. Turguje šviežios žuvies gali nusipirkti tiesiai iš žvejų. O mėnesio nuoma prie Alicantės ar Burnių pamėgtame Punta Primos miestelyje pigesnė nei Vilniuje. Tiesa, sezono metu kainos pakyla du ar tris kartus.

Šiemet pramogų pasaulį ištikęs skyrybų bumas stebina Valdą: „Toks jausmas, kad kai kurios žvaigždės viešina skyrybų detales, nes jų žvaigždė gęsta, ir nebėra kaip atkreipti į save dėmesio“, – sako dainininkas ir pasidžiaugia, kad niekada nesiveržė į žvaigždžių vakarėlius – nes tai, kaip laidoje sako Valdas, išgelbėjo jį nuo pagundų.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)