1994-aisiais pačiame Vilniaus centre buvo atidarytas pirmasis „Nijolės kailių“ salonas. Jis iškart tapo tapo prabangos simboliu, o Nijolė jau tuomet buvo puikiai žinoma kaip viena geriausių Vilniaus aukštuomenės damų siuvėjų. Iki tol mokytoja dirbusi Nijolė sako: „Nebuvo jokio aiškaus verslo planas, tik noras gerai gyventi. „Aš visada norėjau gyvenime daug pasiekti ir būti labai reikšminga“, – nevyniodama žodžių į vatą sako Nijolė.

Nijolė atvira – nebėra nei vieno gyvo verslininko, su kuriais ji pradėjo kurti verslą, vos tiktai Lietuvai atgavus nepriklausomybę.

„Mes buvome pirmieji, todėl galbūt labai daug klaidų pridarėme. Tik po to buvo kuriami įstatymai. Ir kartais nesuspėdavai eiti paskui juos. Tai čia iš didelio milijonieriaus gali pasidaryti labai dideliu nusikaltėliu. Tiesiog, kad ir išsimuitinti nemoki, tų taisyklių nespėji sužiūrėti. Aš galvoju, kad tas pirmas etapas turbūt turėjo visas sudegti. Visų tų pirmųjų milijonierių istorijos tiesiog tragiškos – tai pasikorė, tai nusišovė, nei vieno gyvo nebėra, – sako Nijolė. – Tada mes dirbome be galo daug, su didžiausiu azartu, gal ir klaidų labai daug darėme, bet mes labai norėjom daug pasiekti.“

„Profesionalumą laikau pačia didžiausia gyvenimo vertybe“, – sako Nijolė. Jei jo sieksi, pas tave būtinai ateis pinigai.“

Nijolė Veličkienė

„Aš atsimenu kai mūsų įmonė buvo apdovanota geriausia karakulio gamintoja pasaulyje. Aš tada jaudinausi nei kiek ne mažiau, negu kai Prezidentas Valdas Adamkus įteikė man ordiną už nuopelnus Lietuvai“, – sako kailių karalienė.

Nors Nijolei 71-neri, ir ji galėtų ilsėtis, mėgautis gyvenimu, bet ji kas rytą žygiuoja į darbą. Tris sūnus užauginusi ir prieš aštuoniolika metų vyrą palaidojusi Nijolė sako, kad marčioms netenka kentėti jos pastabų, kad ne taip auklėja Nijolės anūkus. „Aš tam paprasčiausiai neturiu laiko“, – sako Nijolė.

Visi trys Nijolės sūnūs tapo verslininkais. Lietuvoje ir užsienyje esantiems Nijolės kailių salonams jau seniai vadovauja vienas Nijolės sūnus, o o žinomai moteriai kur kas labiau patinka individualus siuvimas ir kūryba. Todėl ji įkūrė kailių siuvimo laboratoriją. ir toliau siuva įspūdingo grožio kailinius arba pritaikydama naujausias technologijas prikelia senus naujam gyvenimui. Pasirodo, pasiūti kailinius, kad jie būtų lengvi, elastingi ir šilti, yra išties sunkus darbas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)