Nors grupė „Patruliai“ gerbėjų į didžiąsias arenas ir nekviečia, Algirdas su kolega Juozu Butnoriumi puikiai pragyvena iš muzikos.

Tai kiek iš tiesų uždirba scenos žvaigždės?

„Grupės „Patruliai“ pasirodymas privačioje šventėje su garso ir šviesos aparatūros nuoma – 2500 eurų, plius mokesčiai, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakojo Algirdas. – Vėlgi, yra laikotarpiai kaip Kalėdos, tai kainos yra kitos šiek tiek, bet mes labai daug nekeliam. Tiesa, Naujieji, tai, žinoma, dvigubai.

Per vasarą mes turime apie 70 koncertų. Tai įsivaizduokite – praktiškai kasdien, o kartais ir po du, ir po 3. Aš labai patenkintas šita situacija – tiek, kiek yra, užtenka, ir norėčiau, kad tiek būtų ateityje. Vasarą ir gruodžio mėnesį patraukia įsigyti stambesnių pirkinių, o visa kita lieka tiesiog savo pragyvenimui.

Man jau seniai yra patarę – niekada nenuleidinėk kartelės. Nuleidęs, paskui vėl turėsi ją sunkiai kelti. Tai geriau nenusipiginti, iškentėti, jeigu ten trūksta šiek tiek tų renginių. Laikui bėgant ir vardas atsiranda, ir mes žinom, kiek mes investuojame, kiek esame verti, bet aš savęs pervertinęs niekuomet nebuvau. Tad didžiulių „grindų“ ir „lubų“ skirtumų mūsų atveju turbūt nėra buvę.

42-ejų Algirdas neslepia – jis išties nelengvo charakterio. Dainininkas reiklus ne tik kitiems, bet ir sau. Dainininkas visą gyvenimą sportuoja, o ir perkopęs keturiasdešimtmetį bent tris kartus per savaitę būtinai užsuka į sporto salę.

Baigęs mokyklą Algirdas, paskatintas tėvo, žinomo vidaus reikalų ministerijos Pučiamųjų orkestro vadovo, įstojo į Policijos akademiją. Šioje sistemoje Algirdas išbuvo dešimt metų ir dirbo kelių policijos patruliu. „Visi matė, kad buvau ne savo rogėse“, – sako Algirdas.

Prieš 15 metų į sceną užlipę du policijos pareigūnai, traukiantys populiarias dainas, tapo žinomi akimirksniu.

„Gyvenu kaip vidutinis lietuvis – taip, galiu sau leisti įsigyti namą su paskola, nusipirkti naują automobilį, porą kelionių per metus. Ir man to užtenka“, – sako Algirdas ir patikina, kad jų grupei rinktis, kur koncertuoti, o kur ne – būtų per didelė prabanga. Patruliai važiuoja į visas privačias šventes, kur yra kviečiami.

„Teko koncertuoti ir nusikalstamo pasaulio atstovams“, – sako Algirdas, jau kitais metais išleisiantis naują albumą ir su gyvo garso grupe keliausiantis į 20 Lietuvos ir užsienio miestų.

„Patruliai“ yra ne kartą sukritikuoti už pataikavimą provincialiam skoniui, tačiau Algirdas sako, kad pop muzikos paskirtis – tiesiog dovanoti žmonėms gerą nuotaiką ir padėti atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių, ko šiame greitame ir pilname streso gyvenime labai reikia.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)