49-erių Giedrius neslepia – jis niekada savęs netausojo. Dar daugiau – vadino save gyvenimo gurmanu ir mėgavosi visais jo teikiamais malonumais. Todėl šiandien žurnalistas neslepia išgyvenantis nelengvą laikotarpį – po širdies smūgio jam tenka kardinaliai keisti įpročius, ir gyventi nuolatinėje baimėje, kad prieš tris mėnesius atsitikusi nelaimė gali bet kurią akimirką pasikartoti.

„Atrodo, gyvenimas tau teikia tiek daug malonumų, tiek daug pasirinkimų ir tiek daug spalvų, o tu esi dabar priverstas gyventi su tuo tokiu suvokimu, kad kiekvieną akimirką tai gali pasikartoti. Todėl išliko nerimas, kad kiekviena akimirka gali būti paskutinė. Ir gimsta visokios baimės, kaip čia dabar gyventi. Pašėlusiai – vėl viską valgyti, vartoti, laikytis greito tempo, ar tiesiog atvirkščiai – viską iki minimumo sulėtinti, dar sveikiau maitintis, dar didesnius atstumus eiti pėsčiomis, ir kaip kokiam japonui vaikščioti marlę užsidėjus ant nosies, kad tik tą akimirką kažkaip atitolinti“, – gyvenimo būdo laidai „Kasdienybės herojai“ pasakojo žinomas vyras.

Širdies smūgis itin dažnai ištinka vyrus apie penkiasdešimtmetį. Jį patyrę mirė du televizijos laidos „Dviračio žinios“ kūrėjai – Gintaras Ruplėnas, prieš pat savo penkiasdešimties metų jubiliejų, ir šiemet – Vytautas Šerėnas.

„Aš visada jaučiu įtampą dėl rytojaus. Nes kad ir ką tu bepadarytum šiandien, tai tau dar negarantuoja tos pačios veiklos, statuso, tų pačių pajamų rytdienai, – sako Giedrius. – Ir tai, ką tu visą gyvenimą branginai, puoselėjai ir tobulinai, kiekvieną dieną kažkas kvestionuoja. Aš kaip šeimos galva, dirbantis vyras, turiu begales visokiausių įsipareigojimų, kurie neišvengiamai tas įtampas ir sukelia“.

Giedrius sako atvirai: „Niekada negalvojau apie savo sveikatą ir mėgavausi visais gyvenimo teikiamais malonumais. Mažiausiai pakelis cigarečių per dieną, daugybė puodelių kavos, greitas maistas ir stiklas gero gėrimo buvo neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ir aš vis dar nesuprantu, kaip man be to toliau reikės gyventi.“

Giedrius atviras – jis nerimauja, ar sveikatos problemos nesutrukdys jo karjerai. „Tikiuosi, televizijos prodiuseriai neišsigąs pastarųjų metų įvykių, ir aš būsiu toliau reikalingas“, – sako Giedrius.

Kokias pasekmes paliko prieš tris mėnesius ištikęs širdies smūgis?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)