Tačiau Petras po šios istorijos liko nenukentėjęs – net tada, kai politikas paliko besilaukiančią moterį, bandė išsisukti nuo pareigos prisiimti atsakomybę už dukros išlaikymą, atsirado tokių, kurie palaikė jį, o Birutę aršiai puolė net Basanavičiaus gatvėje, prekiaujančią žuvimi.

„Visko buvo – mane žmonės keikė, o kai dar pykomės su Petru, atėjo moteris ir apmėtė su žaislais. Sako čia tavo vaikui. Ypač mane smerkė moterys, vyresnio amžiaus, kad tai čia aš pati suviliojau vargšą Petrą“, – sako Birutė Navickaitė.

Visoje šioje istorijoje Birutei skaudžiausia, kad tai ją visuomenė pasmerkė, neva ji bandė suvilioti pasiturintį perpus vyresnį politiką ir gerai gyventi visą likusį gyvenimą.

„Aš irgi nesijaučiu susigadinusi reputacijos. Tikrai nesijaučiu, kad aš kažką blogo būčiau padariusi. Aš ir nenorėčiau, kad būtų žlugęs žmogus ar iš darbo pašalintas. Tačiau mano žodžiai nėra kažkokia gynyba ar taktika. Sulaukiu visokių pasakymų, kad žmogų gal čia nori užginti, nes kažkokie rinkimai ar tyrimas“, – sako Birutė.

Šiandien Birutė džiaugiasi ne veltui kovojusi, kad jos dukra Monika Marija turėtų tėvą – nors gimus kūdikiui politikas griežtai neigė tėvystę, DNR tyrimai parodė tikrąją tiesą ir Petrui nebeliko kur dingti. Tuomet užvirė kova dėl mergaitės išlaikymo – Petras nenorėjo mokėti alimentų ir dukros nė akyse nenorėjo matyti.

Tikroji Birutės gyvenimo istorija kur kas skaudesnė, nei žino visuomenė. Kodėl prabilusi apie savo vaikystę Birutė pradeda verkti ir kodėl jai teko dirbti nuo 12 metų?

„Aš gyvenime neturėjau jokios pagalbos iš tėvų. Tėvai abudu gėrė.“, – sako Birutė.

Ir vis dėlto, Petras ir Birutė vėl bendrauja: „Petras dukrą matė prieš savaitę. Jeigu ne viešumas, tai Petras tos atsakomybės nebūtų prisiėmęs, nes jis vaikelio matyt nenorėjo. Aš jaučiuosi padariusi žygdarbį tuo klausimu. Kad jis ir mergaitę lanko, ir dovanėlių jai atveža, reikėjo viso šito balagano, bet buvo verta. Vien dėl to buvo verta.“

Birutė džiaugiasi, kad pagaliau Petras ne tik formaliai pripažino dukrą, bet ir pradėjo su ja bendrauti. Lengva nebuvo – iš pradžių mergaitė neprisileido nepažįstamo vyro, tačiau ilgainiui politikui pavyko užmegzti ryšį su mergaite. „Tačiau aš vengiu bendravimo su Petru, nes man nemalonu“, – sako Birutė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)