„Mano įvaizdis ir mano elgesys man pasaulyje atidarė labai daug durų. Ir aš dabar dirbu prie vieno naujo didelio projekto“, – atvirauja pašnekovas.

Karštą vasaros dieną Žilvinas Grigaitis mus pasitinka savo įspūdinguose namuose sostinėje, visai šalia Katedros aikštės. Žilvinas prisipažįsta, kad tokiu geru oru jis mieliau ilsėtųsi prie jūros, tačiau jį į Vilnių sugrąžina gydytojai. Pernai prabilęs, kad serga paskutinės stadijos prostatos vėžiu ir išgirdęs gydytojų diagnozę, kad jam liko gyventi vos keturi mėnesiai, Žilvinas permąstė gyvenimą iš esmės. Rytoj laukia dar viena operacija, tačiau šiandien jis sėdasi priešais kameras pakelta galva – liga nenumalšino jo noro mėgautis gyvenimu, ir viešai verkti jis neketina.

„Galbūt mano kraujo tyrimas labai blogas yra, bet aš kalbu su jumis ir neverkiu“, – pokalbį pradeda Žilvinas.

Žilvinas visada mėgo dėmesį – tai akivaizdu. Jį pamatysi visuose didžiausiuose pramogų pasaulio renginiuose, visada ryškiai pasipuošusį. Gal todėl viešai prabilęs apie savo ligą, Žilvinas gavo ne tik užuojautos bei palaikymo, bet ir kritikos, neva tokiu būdu tik bando pelnyti žmonių palankumą.

„Be abejo, tai man buvo labai skaudu. Bet vėlgi, šunys loja – karavanas eina. Ir visiems tiems komentatoriams tikrai noriu palinkėti vieno dalyko: neatidaryti vėžio instituto durų. O kai atidarys, tai gal tada pagalvos, ką reiškia atsidurti tokioje situacijoje. Man viešumo nereikia, o ypač tokio. Aš jau 25-erius metus esu šitoje rinkoje. Vieni dega, sudega, dingsta, išvažiuoja, o aš vis dar esu čia“, – sako Žilvinas.

Žilvinas taip pat yra viešai pasakęs, jog jaučia nuoskaudą, kad Elles nebuvo šalia sunkiausiomis jo gyvenimo dienomis, kai teko kovoti su vėžiu. Tačiau šiandien, gerai viską apmąstęs, jis sako ir pats nemokėjęs prašyti pagalbos. „Norėjau sunkiausius momentus išgyventi vienas“, – sako Žilvinas.

Verslo ir komunikacijos konsultantas Žilvinas kritikos sulaukia turbūt daugiau nei bet kokia kita Lietuvos žvaigždė. Lietuviai mėgsta jį patraukti per dantį, jog niekas nežino, ką iš tiesų Žilvinas dirba. Tačiau pašnekovas patikina – jo karjera šiuo metu klostosi puikiai – Žilvinas dirba viename didžiausių pasaulyje alkoholinių gėrimų koncernų ir netrukus taps uždaro prestižinio pasaulinio klubo ambasadoriumi.

Žilvinas neslepia – būtent ryškus įvaizdis padėjo jam atidaryti visas duris. Be to, jis patikina esantis jautrus aplinkai, pastebintis detales, o prieš susitikimą visuomet pagalvojantis, kas pradžiugintų jo pašnekovą. Labiausiai Žilvinas mėgsta dovanoti savo kurtas seges. Tokią segę įteikė net neseniai Lietuvoje viešėjusiam popiežiui.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)