Tačiau Stano gyvenime buvo ir sunkių periodų – prieš aštuonerius metus jis taip pat išsiskyrė su savo žmona Indre. Daininikas ir šešeriais metais jaunesnė jo žmona santuokoje pragyveno vos trejus metus. Pora tuomet augino vos pusantrų sūnų Ričardą. Ilgą laiką slėpęs skyrybų priežastis šiandien jis sako atvirai – nebuvo jokio kito žmogaus, mes išsiskyrėme dėl visiškai kvailų ambicijų – pasakę vienas kitam, kad jau aš be tavęs tai dar geriau gyvenčiau.“

Paklaustas, ar savo skyrybas jis laiko klaida, dabar Stano jau gali apie tai kalbėti drąsiai: „Labai sunku atsakyti į tokį klausimą, nes jeigu nebūtume išsiskyrę, klausimas ar turėtume dabar 3 nuostabius vaikus. Nes tuo metu, kai mes išsiskyrėme, buvo tik vienas vyriausias.

Galiu pasakyti tiesiog, kad tai buvo emocijos, tokios pakankamai kvailos iš abiejų pusių – ambicijos, emocijos. Mums buvo sudėtinga dėl to, kad šalia nebuvo žmonių, kurie paimtų už skverno ir pasakytų – palauk. Nei tėvų, senelių, kurie pasakytų – ką jūs darot, sustokit, pasigilinkit, kur tos šaknys, kokia priežastis, kas čia vyksta.“

Po skyrybų praėjo net porą metų, kol Indrės ir Stano emocijos nurimo. Kadangi abiems teko rūpintis sūnumi, buvę sutuoktiniai bendravo ir toliau. Tačiau tuomet net pagalvoti negalėjo, kad vieną dieną jie ir vėl bus kartu.

„Mes, manau, kad abu jau tiksliai žinojome, kad nieko bendro nebus. Kalbų net ko gero, minčių tokių nebuvo“, – sako žinomas vyras.

Stano ne tik susitaikė su Indre, įsigijo namą, vėl kartu apsigyveno, tačiau susilaukė dar vieno sūnaus – Adomo, ir dukros Joanos Marijos. O pernai, sužinojęs, kad serga kraujo vėžiu, nusprendė įteisinti santykius ir dar kartą vesti Indrę.

Dainininkui nepatinka šiuolaikinė visuomenės tendencija vaikus gimdyti vis vyresniame amžiuje. „Jeigu šeima ir vaikai yra svarbiausias mūsų gyvenimo projektas, mes jį ir turime įgyvendinti tuomet, kai esame jauni ir pačio darbingiausio amžiaus“, – sako Stano.

„Mes gyvename individualistų pasaulyje, trokštame tik malonumų, laiko sau, kas man yra visiškai nepriimtina. Pradėjau jausti, kad aš su savo požiūriu, kad šeima ir vaikai yra svarbiausias žmogaus gyvenimo tikslas, tampu keistuoliu ir nepritapėliu“, – sako Stano.

Stano neslepia – jei būtų jo valia – jis norėtų ir ketvirto, ir penkto vaiko, tačiau šiuo klausimu jo žodis namuose nėra lemiamas.

Stano pabando suskaičiuoti, kiek Lietuvoje kainuoja turėti vaikų, ir kokį minimalų biudžetą reikia turėti planuojantiems atžalas. Pietūs ir kelionė į mokyklą, porą būrelių, vaistai susirgus, drabužiai, draudimas – mažiausiai 400 eurų vienam vaikui.

Stano parodo savo dėmėtas rankas: „Vakar su kaimynais dažėme vaikams žaidimų aikštelę“, – sako žinomas vyras ir patikina, kad jo kasdienybė visiškai neprimena žvaigždės gyvenimo – jis gyvena užmiestyje, name, kur buities darbai niekada nesibaigia.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)