Žinoma moteris, pernai įkūrusi savo mados namus, neslepia – ji skiria nemažai laiko, pastangų ir finansų savo išvaizdai: „Jeigu vyras vežasi į restoraną vestuvių metinių proga, tai jau stengiuosi sužibėti, o ir šiaip aš stengiuosi atrodyti kiek įmanoma geriausiai. Mane labiausiai erzina stereotipas, kad vyrai myli tik lieknas moteris – tuos 90-60-90. Tikrai taip nėra. Tiesiog gal ta pilnesnė moteris nedrįsta paflirtuoti su vyru, pažaisti, dėl to vyrai žiūri į lieknas, ir bijo prieiti prie kitokių. Jei tu sėdi kampe susiraukusi.“

Tiesa, ne visada Erika buvo taip savimi pasitikinti. Ji prisimena, koks psichologiškai nelengvas buvo jai laikas, kai gimė vaikai: „Kai atsirado vaikai, kaip ir visos moterys, pragyvenau krizę, kur vaikštai namuose su chalatu ir riebaluotais plaukais, verki ir galvoji – Dieve, aš jau visai niekur neišeinu, viskas blogai.

Bet vieną dieną sėdėdama taip namuose pagalvojau – palauk, Erika, kažkaip čia nuvažiavai ne į tą pusę. Taigi tu mažų vaikų mama būsi tik vieną kartą, ypač pirmagimio. Tai kodėl dabar aš čia pradėjau savęs gailėti ir kažko čia verkti? Aš turiu pabandyti iškepti pyragus, tortus, ir keksiukus, kurių gal gyvenime nesu kepusi ir neaišku, kaip gausis, bet pabandyti reikia.

Kodėl aš negaliu savo namų išpuoselėti, juk visą laiką galiu skirti namams ir vaikui, kas yra didelė prabanga gyvenime. Visi įsivaizduojame – kokia faina ta moteris, kuri po mėnesio laiko palikusi vaiką išeina dirbti. Nė velnio, reikia pasimėgauti ta motinyste. Tai aš tiesiog norėjau tuo mėgautis. Aš trejus metus gaminau įvairiausius tailandietiškus, kinų patiekalus, kepiau keksiukus ir bandžiau kepti eklerus, kurie nesigavo man, rupūžės. Aš dekoravau namus, juose visą laiką būdavo gėlių ir visą laiką viskas papuošta“, – sako Erika.

Praeitą vasarą Erika Vitulskienė pristatė savo mados namus, kuriuose kuriami drabužiai plius dydžio damoms. Vietoj palaikymo žodžių tuomet Erika sulaukė itin daug kritikos, kad pilnesnės figūros moterų nevertėtų sprausti į seksualias sukneles. Tačiau Erika tokiai nuomonei nepasidavė – toliau kūrė sukneles, o šiandien drabužių siuvimo apimtys skaičiuojamos jau tūkstančiais aprengtų moterų. Tačiau Erikai didžiausias iššūkis savo versle – tai darbuotojų paieška.

Erika neslepia – ji į savo verslą investavo kelias dešimtis tūkstančių šeimos santaupų, todėl reikės dar ilgokai palaukti, kol jos „EV mados namai“ atsipirks ir ji galės pradėti skaičiuoti pelną.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida apie tėvus „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu žmogumi, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu tėvu ar mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)