Aurimas neabejoja – aktorių gyvenime, pramogų pasaulyje yra labai daug skyrybų ir nepastovumo, nes scenos žmonės turi daug pasirinkimų, daug dėmesio, ir yra narcizai: „Itin daug dėmesio ir gerbėjų žinučių gauna sėkmingi aktoriai ar aktorės – pagundų daug yra. Kitas dalykas – pati profesija sudėtinga. Nes jeigu tu esi atsidavęs šiai profesijai, ji pareikalauja labai daug asmeninio laiko. Tai nėra darbas, kada tu atėjai ryte į biurą, įsijungei kompiuterį, ir vakarop išjungei.

Be proto daug aktorių apskritai nėra sukūrę šeimų arba turi šeimas, kurios yra labai trapios. Nes jeigu tu sąžiningai atlieki savo darbą, tu turi surasti tokį išmintingą sau partnerį, kuris susitaikytų su tuo, kad tavęs 12 valandų per parą tikrai nebus. Yra gastrolės, yra naktiniai filmavimai, yra ilgos vakarinės repeticijos, kurios kartais trunka iki vidurnakčio, yra premjeriniai vakarai. Ir tai tikrai drebina šeimos pamatus. Tai sudėtingas darbas.

Aktoriams dažnai šeima ateina kur kas vėliau. Tiesiog žmogus išsidūksta, pabūna to primarijaus vaidmenyje, išlanko visus vakarėlius, išsimatuoja visus kostiumus, visas kaukes ir… gerbėjas. Ir kažkur taip ties 40-tais gyvenimo metais atsiranda sėslumas, pažiūrėk 42-jų jis susiranda kažkokią antrąją pusę, ir link 50-ties ir vaikai atsiranda. Pas mus yra ir tokių pavyzdžių. Vyrams gal yra šiek tiek lengviau, moterims yra kur kas sudėtingiau iš tiesų“, – sako žinomas vyras.

„Niekada nesijaučiau savas pramogų pasaulyje“, – sako Aurimas, prieš keletą metų ne tik tapęs Šiaulių dramos teatro direktoriumi, bet ir pasukęs į politiką. Šie rinkimai jam taip pat buvo sėkmingi – aktorius kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pateko į Šiaulių miesto tarybą.

Tapęs politiku Aurimas turi atiduoti ne vieną jam siūlomą vaidmenį kolegoms aktoriams. Dabar jis kur kas labiau galvoja, kaip atrodyti viešumoje, kad nesugadintų savo įvaizdžio: „Taip, tikrai tai įpareigoja. Ar tai yra malonu? Ne. Tai yra sudedamoji tavo įsipareigojimo dalis. Natūralu, jeigu tave pamatytų kaip politiką arba kaip teatro vadovą kur nors striptizo bare, apsivijus nuogakrūtę moterį aplink kaklą, be abejo tai būtų karjeros pabaiga, pražūtis arba didelis skandalas. Tai natūralu, tu renkiesi, kur tu eini, ką tu darai. Nors aktoriui tai gal net žavesio pridėtų.“

„Aš niekada negyvenau parodinio gyvenimo. Mano visi lipimai ant raudono kilimo, aišku jie buvo kuklūs, bet jie daugiau būdavo iš įsipareigojimo, bet ne dėl to, kad tas blyksčių spindesys mane labai vilioja. Pasirašydamas sutartį dirbti viename ar kitame seriale, natūralu ten būna punktai, kad tu įsipareigoji ir savo asmeniu tai viešinti. Dalyvauti tuose vakarėliuose, pristatymuose. Man tai būdavo darbas, atvirai sakau – aš kur kas mieliau būčiau praleidęs tuos vakarus kur nors sodyboje, keliaudamas, kopdamas, nerdamas, važiuodamas dviračiu“, – sako Aurimas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)