„Tikrai nemanau, kad gera mintis yra gyventi atskirai, bet neneigsiu, dukrą dabar tikrai auginu viena. Man yra skaudu, jai tikrai labai trūksta tėčio dėmesio“, – sako Vasha ir patikino, kad jos vyras po santuokos labai pasikeitė: „Tikrai neneigsiu, mūsų gyvenime yra sudėtingas laikotarpis. Jeigu atsitiks taip, kad aš liksiu be nieko, ir tas žmogus iš savo pusės niekada man ir mūsų dukrai nieko nepasiūlys, aš nesiskųsiu, aš turiu rankas, kojas. Taip man pasakė, beje, mano vyras – jeigu ką, tu turi rankas, kojas, tu viską gali.“

Gabrielė neslepia - asmeninio gyvenimo viešinimas jai labai brangiai kainavo: „Per savo tą viešumą aš nukentėjau, ir tie santykiai nebetapo tobuli. Jeigu aš būčiau mažiau kalbėjusi, jeigu aš būčiau susitelkusi į šeimą, į tuos visus vidinius išgyvenimus, galbūt būtų buvę kitaip. Galbūt aš dabar gyvenčiau Graikijoje kartu su savo vyru, ir man nebūtų aktualu tiek daug dirbti.“

Gabrielė, legendinių grupių „Dinamika“ bei „Viktorija ir vitražas“ vokalistės Viktorijos Mauručaitės dukra, gali džiaugtis – ji jau tampa žinomesnė už mamą. Nors Gabrielei vos 24-eri, jai netrūksta drąsos ne tik užlipti ant scenos prieš didžiulę žiūrovų minią, bet ir pradėti savo verslo. Šią savaitę Gabrielė su geriausia drauge bendravarde pristatė savo prekės ženklą „Double G“ ir pakvietė daugybę svečių atšvęsti jos dar vienos gyvenimo pergalės. Tačiau ne visi žinomą merginą tą vakarą sveikinę žinojo, kokios mintys sukasi jos galvoje.

„Nemanau, kad paskubėjom su vestuvėmis. Mes vestuvių abu labai norėjome ir tai buvo labai laukta šventė. Tačiau nežinau, kaip kiti vyrai, aš ištekėjus buvau tik kartą, tačiau mano vyras po santuokos labai pasikeitė. Tiesa, apie jį nieko blogo sakyti nenoriu ir negaliu. Jis dar šiandien yra mano vyras, ir niekada iš tikrųjų negalėčiau blogo žodžio pasakyti apie savo vaiko tėtį.

Mes dabar bendraujam vaiko temomis ir yra palaikomas ryšys. Tiesiog mūsų santykiai yra šiai dienai kitokie negu ankščiau, nebėra to viso, ir aš nebedemonstruoju visos tos meilės perdėtos. Nes tiesiog viskas taip susidėliojo“, – sako Vasha.

Prieš ketverius metus bendrų draugų kompanijoje vieną vasaros vakarą pajūryje susipažinę Gabrielė ir trejais metais vyresnis aukštaūgis krepšininkas Ronaldas Rutkauskas iškart pajuto simpatiją vienas kitam. Ronaldas nebuvo žinomas Tėvynėje, nes čia niekada nežaidė – baigęs Sabonio krepšinio mokyklą jis su mama išvyko gyventi į Švediją, kur ir pradėjo krepšininko karjerą.

Vos po penkių mėnesių draugystės Gabrielė ir Ronaldas sužinojo, kad taps tėvais. Tuomet Gabrielė tikino, kad vaikelis labai lauktas ir planuotas, o ji nekantrauja tapti mama. Viktorijai Mauručaitei buvo vos 39-eri, kai ji tapo močiute.

„Mama tapau jauna, bet labai to norėjau. Mes iš tikrųjų abu su vyru norėjome vaiko ir kažkaip aš net negalvojau apie tai, kad aš negalėsiu dabar kažko dirbti, kažkur bėgti, kažkur lėkti. Man labai patiko gyventi tą sėslų, ramų gyvenimą, aš norėjau vaikų gimdyti ir dar daugiau, ir dar dabar aš tų vaikų noriu, bet tiesiog taip susidėliojo gyvenimas. Ir šiuo metu aš esu viena, ir šiuo metu aš esu veikli, o nebe ta namie sėdinti namie moteris, kuri gamina valgyti ir skalbia rūbus. Nepasakyčiau, kad man vis dar dabar yra skaudu apie tai kalbėti. Man tik skaudu, kad mano dukrytė auga dabar tik su manim ir jai tikrai labai trūksta tėčio dėmesio, bet jis dirba, ir aš dėl to negaliu skųstis ir negaliu ant jo pykti. Tikiuos ateis laikas ir mano dukra gaus tėčio dėmesio tikrai daugiau“, - neabejoja žinoma moteris.

Mama Gabrielė tapo 21-erių ir visai nesigaili pakartojusi mamos gyvenimo scenarijų ir anksti pati tapusi mama, nors jos draugės dar net negalvojo apie rimtus santykius.

Kai dukrai Adrijai tebuvo mėnuo, Gabrielė baigė dainininkės karjerą ir paskui vyrą iškeliavo gyventi į Graikijos miestą Salonikus, kad galėtų būti kartu su Iraklio komandoje žaidusiu savo vyru, o po to – į Prancūzijos miestą Lorient. Šiemet į Graikiją pas vyrą Gabrielė nebeišvyko. O pora palaiko santykius tik dėl dukros.

„Aš niekada nesakiau, kad aš metu viską absoliučiai. Aš sakiau, kad aš sustabdau dainavimą kuriam laikui, nes aš auginau vaiką, save visą atidaviau vaikui ir taip, aš keliavau paskui vyrą, aš jam suteikiau visas galimybes tobulėti, siekti savo karjeros, todėl, kad aš žinojau, ką aš pasirinkau ir kad gyvenimas su legionierium krepšininku tai nėra paprastas gyvenimas taip, kaip kad aš būčiau čia Lietuvoje ir gyvenčiau gyvenimą kaip daugelis moterų čia gyvena pas mus Lietuvoje.

Tikrai niekada nepasigailėjau tokio sprendimo, nes labai daug pamačiau ir man užsienyje gyventi patinka, aš labai myliu Graikiją. Aš su mielu noru grįžčiau ten gyventi. Gavau labai daug patirties, patobulinau savo anglų kalbos žinias, mano vaikas galų gale gavo tobulo, nerealaus oro, ko Lietuvoje nėra, tai man čia tik pliusas.

Tačiau pritariu, kad atstumas skiria poras. Aš visą laiką maniau, kad šeima turi būti kartu ir aš negalėčiau turėti santykių per atstumą, tai to laikausi ir dabar. Tikrai nemanau, kad gera mintis yra gyventi atskirai, bet neneigsiu, mes šiuo metu taip ir gyvename.

Dukrą dabar tikrai auginu viena. Bet negaliu skųstis, nes tikrai nesu vienintelė šioj žemelėj, kuri augina dukrą viena, bet jeigu ne mano mama, jeigu ne mano močiutė aš iš tikrųjų neįsivaizduoju, kaip išsisukčiau. Mano dukra šiuo metu neina į darželį. Buvau išleidusi, dabar vėl pristabdžiau, dar vis galvojau, kad galbūt skrisiu į Graikiją gyventi, gal ten išleisiu į darželį, bet viskas taip pasikeitė, kad mes likome Lietuvoje. O dabar pas mane labai daug visokios veiklos atsirado, tai tikrai neneigsiu, taip, sudėtinga, šiuo metu yra laikotarpis sudėtingas“, - sako dainininkė.

Dar visai neseniai Gabrielė džiaugėsi, kad jos vyras - sėkmingas krepšininkas, ir ji, nustūmusi į šalį savo karjerą, ramiai augino dukrelę, ir net pasvajodavo apie didesnę šeimą.

„Žinoma, kai gimė vaikas, vyras išlaikė šeimą, ir tai yra labai normalu, nes aš keliavau kartu su juo, aš pasirinkau tokį gyvenimą ir man patiko būti namie ir daugiau nieko neveikti, tik auginti vaiką, rūpintis vyru, rūpintis namais. Aš esu tokio požiūrio, kad moteris tą ir turi daryti gyvenime, ji turi rūpintis šeima, turi rūpintis vyru, kad jis būtų pavalgęs, ir aprūpinti savo vaikus, kad vaikai būtų pavalgę, sveiki, nuprausti. O tą mamutą į šeimą turi tempti vyras. Mano požiūris yra toks, ir mano auklėjimas yra toks todėl, kad ir mano šeimoje taip yra iš mamos pusės, iš močiutės. Vyras yra tas žmogus, kuris šeimą išlaiko ir kuris duoda stogą virš galvos.

Sutinku, skyrybų atžvilgiu tokia situacija pavojinga moteriai, bet viskas priklauso nuo vyro. Aš nesakau, kad vyras turi moteriai kažką nupirkt, ar kažką duoti, tiesiog jeigu yra meilė, jeigu yra žmogiškas supratimas – vyras niekada nepaliks savo moters, su kuria kažkada gerai gyveno ar kūrė santykius, gimdė vaikus, niekada nepaliks basos, plikos ir be namų. Aišku, aš esu visokių istorijų girdėjusi. Bet aš nebijau“, - sako Vasha.

Gabrielė prisipažįsta, kad jai nereikėjo dėti daug pastangų, kad taptų žinoma. Gabrielė scenoje su mama dainavo nuo ketverių, o jos patėvis renginių organizatorius ir prodiuseris Artūras Butkevičius suvedė su visais reikiamais žmonėmis, padėjusiais tapti žinoma. „Neslėpsiu, aš gyvenu iš savo žinomumo, tačiau kai santykius ištiko krizė, norėjosi kuo ilgiau nuslėpti, kaip gyvenu iš tiesų, – sako Gabrielė. – Aš galbūt leidau sau per daug. Nes apie mano santykius, apie mano gyvenimą viešoj erdvėj buvo galima sužinoti viską. Aš dariausi populiarumą iš to. Aš buvau tokia laiminga, kad man tiesiog net neišėjo tylėti ir tikrai gyvenau visada kaip princesė, mane nešiojo ant rankų, aš kiekvieną savaitę gaudavau gėlių, tikrai mano vyras su manim buvo geras. Jis manęs nestabdė niekada, bet, matyt, per savo tą viešumą aš galbūt šiek tiek ir nukentėjau.

Tačiau jei ne žinomumas, aš net neįsivaizduoju, ką aš daryčiau ir ką aš veikčiau. Aš niekada nebūsiu ta moteris, kuri sėdi ofise nuo 8 iki 17 valandos, aš net ir negalėčiau samdomo darbo dirbti.“

Dainininkė Viktorija Mauručaitė Gabrielės susilaukė vos septyniolikos, pačiame savo karjeros pike. To meto hitą „Tavasis bučinys“ mintinai mokėjo visa Lietuva. Jis Kauno klinikose grojo ir tuomet, kai gimė Gabrielė. Ligoninės personalas netgi juokavo, kad mama dainuoja dukrai lopšinę.

„Mane mama visur vežiojosi kartu, ir aš esu mamai labai dėkinga todėl, kad jeigu ne tie visi užkulisiai, kuriuose aš augau, aš neturėčiau to, ką aš turiu dabar, ir man būtų daug sudėtingiau.
Neturėčiau pažinčių, o aš dabar ateinu į kažkokį renginį ir aš sutinku tuos vyresnius žmones iš mamos kartos, ir aš į juos visus žiūriu į kaip draugus, kaip į senai pažįstamus bičiulius, kurių visada galiu paklausti patarimo ar paprašyti pagalbos. Tik savo šeimos dėka aš esu tuo, kuo aš dabar esu“, - pasakojo dainininkė.

Gabrielė niekada nematė savo tėvo. Nors jis ir Viktorija buvo trumpam susituokę, dukrą dainininkė augino viena. Gabrielė džiaugėsi, kad kai jai buvo ketveri, mamos gyvenime atsirado renginių verslą turintis prodiuseris Artūras Butkevičius, kuris ir užaugino mergaitę: „Buvo laikotarpis, kai labai išgyvenau ir buvo daug klausimų, kodėl mane paliko, kodėl manimi nesidomi, kur jis, tas tikras tėvas biologinis. Buvo maištavimo etapas paauglystėje, kai buvo labai įdomu ir netgi pykau ant mamos kažkiek, kad aš to tėčio nepažįstu, bet koks jis tėvas, ar jį galima taip pavadint? Jeigu jis niekada pats manimi nesidomėjo, ir savo vaiką, savo biologinį vaiką paliko nežinioj net iki šiol“.

Vasha ir neslepia - dėmesį ji mėgsta: „Aš jau gimiau žinomoje šeimoje, ir būtų labai kvaila tuo nepasinaudoti. Taip, tėvai finansavo visas mano dainas ir fotosesijas. Tačiau didžiausias turtas, kurį gavau iš savo tėvų - tai didžiulis pasitikėjimas savimi. Kai baigiau mokyklą, man mama iš karto pasakė - baik mokslus, turi įstoti kažkur, reikia gyvenimą sudėlioti. O aš iš vidaus jaučiu kitaip, ir aš negaliu to daryti per prievartą, ir niekam ne paslaptis - aš mokslų esu iki šiol nebaigus, aš esu sustabdžiusi studijas, nes tiesiog aš gyvenu šia diena.“

Kai santuokos likimas neaiškus, Vasha nori susitelkti į darbus ir naujas ambicijas. Dviejų Gabrielių ką tik pristatyta „Double G“ kosmetikos ir drabužių linija - itin ryški ir ekscentriška. Visai kaip ir pati Vasha. „Niekada nepamirškite, kad gražiai moteriai gyvenime daug lengviau visko pasiekti“, - sako Gabrielė bei patikina ir pati niekada negailinti nei pinigų, nei laiko savo išvaizdai.

Visą Gabrielės interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida apie tėvus „Kasdienybės herojai“ - tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę - naujas interviu su gerai žinomu žmogumi, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu tėvu ar mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)