Ataskaita, išsamiai aprašanti šį atsitiktinį sužalojimą, neseniai buvo paskelbta leidinyje „International Journal of Surgery Case Reports“, rašo nypost.com.

„Mūsų žiniomis, tai pirma tokia šautinė žaizda, kai kulka perskrodė vulvos sritį (išorinę moters lytinių organų dalį) ir pasiliko klitoryje“, – rašė tyrimo autoriai.

Tyrimo duomenimis, 24 metų neįvardyta pacientė ilsėjosi savo namuose, kai staiga pro lubas atskriejo paklydusi kulka, pataikiusi jai į apatinę kūno dalį.

Išsigandusi moteris kreipėsi į Mogadiše esančią Erdogano ligoninę, kur atlikus kompiuterinę tomografiją paaiškėjo, kad paklydusi švininė kulka įstrigo jos klitoryje. Tyrimo autorių žiniomis, tai pirmas toks atvejis.

„Pagalvojome, kad tai retas ir įdomus atvejis“, – rašė jie apie nelemtą kulką, kuri, laimei, į moterį pataikė jau sulėtėjusi, nes kitaip būtų sukėlusi pavojų gyvybei.

Chirurgai pacientei pritaikė vietinę nejautrą ir pašalino kulką iš intymios kūno vietos.

Moteris po „švinektomijos“ nepatyrė jokių komplikacijų ir kitą dieną „geros būklės“ buvo išrašyta iš ligoninės.

Po mėnesio moteris atvyko pas gydytojus pasitikrinti, ir šie nustatė, kad pacientės sveikata tebėra gera.

Tyrimo autoriai pažymi, kad su nėštumu nesusijusios „vulvos traumos“ yra gana retos ir dažniausiai patiriamos sportuojant (įskaitant platų išsižergimą), apsideginus, įkandus gyvūnams arba žmogui ar patyrus seksualinį smurtą.

Tuo metu šautinės žaizdos lytinių organų srityje paprastai pasitaiko „mūšio laukuose arba urbanistinėse teritorijose, kur siaučia nusikalstamumas“.

„Paklydusių kulkų sužeidimus padaro sulėtėjusiu greičiu lekiančios kulkos, kurių gyvenamuosiuose rajonuose pasitaiko tokiose karo krečiamose šalyse kaip Somalis“, – pažymėjo jie.

Tačiau tai ne pirmas kartas, kai iš intymios vietos ištraukiamas neįtikėtinas objektas.

Praėjusiais metais viena akušerė atskleidė iš moterų lytinių organų ištraukusi tikrą įvairiausių daiktų lobyną, įskaitant dirbtinius nagus, rašiklių dangtelius ir net bikinio kelnaites.

Tuo metu šio mėnesio pradžioje vienas Hondūro ginekologas, apžiūrėdamas pacientės makštį, joje aptiko tūnant... tarakoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją